Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 98 / 282

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hendrik welkom bij de club,ik stook zo’n jaar of 14-15 het verveeld nooit.heb toevallig net een ketel met 50 ltr.wijn gestookt,ruikt en smaakt goed morgen 3 ketels van 75 ltr.ik stook alleen fruit meestal druiven appels en pruimen ik werk ook op een primitieve manier en drink op een moderne manier.gr.?Chris.V

 

Lamleggertje
Berichten: 20
(@lamleggertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Monoblock, ik regel de hoofd temperatuur stapsgewijs met een electrisch element van 2000 watt, geïntregeerd in de ketel. Met het koelwater regel ik de temp. in de kolom nauwkeurig binnen een paar graden. Dus eerst naar ± 69°, i.v.m. verwijderen van de methyl, dan de temp. met koeling in de kolom dermate fijn afregelen, dat de koeling in de kolom start bij 69°. Dan stel ik deze thermostaat zo af, dat de koeling in de kolom stopt bij 65°. De opwarming naar 69° begint dan weer. Op deze manier pendelt de temp. tussen 65° en 69°. De schommeling van de temp in de kolom wordt vertraagd door deze op te vullen met glazen knikkers of RVS pannenspons. Dit gebeurt dan tamelijk geleidelijk. Net zolang tot er bijna geen alcohol (methyl) meer uit de condensor komt. Deze methyl verwijderen. Dan de hoofdtemp. instellen op ± 81°en de temp. koeling in de kolom voor fijn afstemming tussen 81° en 78°. Net zolang, tot er bijna geen alcohol meer uit de condensor komt. Zorg dat de koeling in de kolom de ingestelde temp. kan handhaven, zodat je temp. aan het einde van het proces niet gaat oplopen (er blijft steeds meer water in de ketel achter, welke verdampt bij 100°. Hoop, dat ik je vraag heb beantwoord. Tempschema bijgevoegd.

Met vriendelijke groet,

Lamleggertje

 

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heel mooi Lamleggertje,ik gebruik zo iets moderns niet.van mijn ketel loopt een pijp naar het koelvat.ik laat mijn ketel altijd open staan dan verdampt al een hoop metanol,de rest doe ik op gehoor en gevoel,het modernste hulpmidel is mij alc.meter en daar kan ik nog zonder,ik spuug wat in het vuur of proef het persentage,is sport voor mij om op de primitiefste manier te stoken.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Maar je wist gelijk wat ik bedoelde hahaha

 

 

Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

kijk dan kunnen we dat ook eens proberen 😉 bedankt voor de tip

 

Berichten: 68
(@dewittelinde)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dank je Chris 3 ketels van 75 liter dat zijn aantallen 🙂 voor mij zal het wiskey en fruit worden. 

ben in het gelukkige bezit van een stukje boomgaard met appels en pruimen. ... benieuwd wat ik er allemaal van kan gaan maken. 

 

 

Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@lamleggertje.

deze zin.

Met het koelwater regel ik de temp. in de kolom nauwkeurig binnen een paar graden. Dus eerst naar ± 69°, i.v.m. verwijderen van de methyl,

bedoel je methanol?

Lamleggertje
Berichten: 20
(@lamleggertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Hannibal,

Juist gezien, methyl is voor mij de afkorting van methyl alcohol (zal waarschijnlijk door een luie schrijfwijze mijnerzijds komen). Dus terug redenerend, met methyl alcohol, methyl en methanol bedoel ik allemaal hetzelfde.

Groeten,

Lamleggertje.

Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik twijfelde wat je bedoelde omdat in je plaatje bij 99.5 ook methyl staat.

 

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar staat 3-Methyl (maar welke? dat weet ik zo niet)

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Pruimen palinka wel min50% appels stook ik deze week is heel lekker,als je geduld hebt word het lekkerder.ik ben nu bezig met een hele grote partij druiven,ook heeel lekker ga volgende week 4 vaatjes van 50 ltr kopen gaat een deel in voor brandy.die bewaar ik voor huwelijk dopen en als ik dood ga,ik ben nu 66 dus over 39 jr hebben ze iets lekkers.vooruit zien is regeren gr.??Chris.V.

Berichten: 4
(@covenant68)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hey allemaal,

Ik verveel mij nooit. Voor alle momenten heb ik mijn hobby's of bezigheid. Biertjes maken doe ik met plezier. Af en toe geestrijk drankje maken met mijn alambiek of T500 colom is een hele belevenis. In de nazomer is het dan weer tijd om mijn druiven te plukken en er wijn van te maken.

Kortom fun, fun, fun....

Groetjes.

Lamleggertje
Berichten: 20
(@lamleggertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

29-4-18 Antwoord aan Hannibal en Munckerik.
@ Hannibal en @ Munckerick,
Allereerst mijn excuses voor late reactie, had andere belangrijke bezigheden. Ik ben echter geen chemicus, dus een uitgebreide chemische uitleg kan u niet van mij verwachten. In mijn bewoordingen is 3-Methyl een zeer uitgebreide groep, met een kookpunt boven die van ethhanol (78,4°). De vraag welke 3-Methyl met een kookpunt van 99,5°, moet ik u schuldig blijven; is voor mij ook niet relevant, daar het kookpunt hoger ligt dan dat van ethanol; dus deze 3-methyl moet je proberen om niet mee te stoken. Om de naloop zoveel mogelijk te beperken (smaak en reuk zijn kwalitatief minder goed), probeer ik bij het stoken niet boven de 80° uit te komen, om zodoende de naloop maximaal te beperken. Hoop, jullie tevreden gesteld te hebben.

M.v.g.

Omleggertje.

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk, Covenant68, leuk dat je erbij komt 😉

 

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Covonant68 mensen die zich vervelen gaan vlug dood,ik heb geen tijd om mij te vervelen,welkom op het forum.gr.?Chris.V.

 

Pagina 98 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?