Meldingen
Alles wissen

2de poging

Pagina 3 / 4

Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ga in iedergeval niet onder 55 %
Je stookt mooi percentage . 96 warm - 92 ?? ongeveer true .
dus als percentage instort heb je meeste al opgevangen .
Let op smaak .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gin uit distillaat of maceraat ?
( hou van de schone alcohol voordat je de gin gaat maken een klein deel apart . dan kun je altijd de gin afzwakken als het kruiden bessen mengsel te zwaar was )

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@jayzeenl)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik wil de kruiden bij de neutralr alcohol doen en 5 dagen laten weken. Kruiden eruit en vervolgens weer destilleren na het onder 40% gebracht te hebben....

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

JayzeeNL dat is i.d.d. een mogelijkheid om een soort gin te maken .
trek dat kruiden even in begin op de alcohol bij 50 - max65 gr .C au bain Marie .
komen de stoffen makkelijker vrij en heeft alcohol meer tijd om "op te nemen"

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Robbert, ik heb met het rumproject van een paar jaar geleden alles uitgestookt tot er geen druppel meer inzat. Stonk als de ziekte maar alles wederom in de ketel met wat water en het was de lekkerste rum. Onder de 60 procent wordt het slechter dat klopt helemaal.  Maar stoppen is zonde. 

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@jayzeenl)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik ben deze keer extra voorzichtig geweest. Toen de alcohol onder de 70 % kwam ben ik gestopt... total opbrengst 2 liter van 85 %. Heb hier de kruiden in gedaan deze staat nu te marceren. Ik wil de kruideb er na 48 uur uithalen en vervolgens drogen en als buidel in de kolom stoppen. Dan de alcohol verdunnen en weer stoken..

Wanneer dit een goed product oplevert wil ik gaan kijken of ik de opbrengst kan verhogen welke een beetje mager is voor een 25 liter 21% stookwijn.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is alcholmisbruik. Maar dan echt. Gewoon doorstoken en eventueel nog een keer overhalen. Wordt de alcohol alleen maar zachter van.

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Waarschijnlijk stook je met de T500 kolom? Als het percentage dan zakt zit er niet veel meer in je stookwijn toch?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt met de t500 kolom stook je alles eruit op 90+ zelfs het laatste. Maar rum heb ik gestookt met de helm. En eigenlijk wordt het al slechter onder de 70% vind ik. Tot dat moment heb je topkwaliteit die zo het vat in kan. De rest gewoon nog een keer overhalen. Of zelfs een derde keer. Wordt alleen maar beter is mijn ervaring.

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@jayzeenl)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

heb inderdaad iets vergelijkbaar maar dan home made. 

 

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wauw ziet er goed uit!

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@jayzeenl)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb er nu een vermogensregelaar tussen gezet want de eerste keer was deze heel moeilijk te controleren. Ik wil tevens de koeling scheiden tussen de reflux koeling en de condensator zodat ik deze afzonderlijk kan regelen.

Ik gebruik nu Rachi ringen welke ik will vervangen voor SPP koper material. Deze haal ik er dan uit voor de stook na het marceren.

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@jayzeenl)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

en mijn excuses voor de alcohol misbruik.. zal het bij de volgende poging goed maken

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

en mijn excuses voor de alcohol misbruik.. zal het bij de volgende poging goed maken

 

Dat lijkt me verstandig want dit is niet goed voor een gemiddeld stokershart en Chris is al 67 dus een beetje rekening houden met alcoholmisbruik. Zometeen blijft tie erin. Heeft hij een val van de trap overleefd krijg tie dit. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je een goed werkende ketel hebt stook je heel lang een hoog percentage .
zodra dat percentage instort heb je in de regel al rond 88 - 90 % van het totaal alcohol opgevangen. je zakt dan tot smaak gaat keren .dan zal meestal in percentage bij 15- 20 % onder het percentage van hoofdloop al beginen . als percentage dan rond de 50% komt heb dus evenredig veel vloeistof met vervuiling.
Je eindpercentage ligt ook lager als je doorgaat .
De een vind zonde dan te stoppen de ander gaat langer door .
Je kunt ook stoppen met opvangen en restant in apparte container opvangen , bewaren en later opnieuw dat apart afstoken .
maar zijn die 150 -200 ml het extra Werk en energie waard ? .
tijdig stoppen geeft beter product minder werk en je hoeft niet n te corrigeren .

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?