Meldingen
Alles wissen

2de poging

Pagina 4 / 4

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wel als je 120 liter melasse heb vergist en gestookt. Maar je kan ook ook de reflux erop zetten voor het laatste beetje en dan komt het er weer perfect uit op 90%. Ik heb het volgens mij ooit geschreven op het rumtopic en het werkt echt. En het is al gauw een halve liter is mijn ervaring op 25 liter stookwijn. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9987
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

als je bij 25liter stookwijn een halve liter naloop hebt is daarvan maar een deel alcohol . de rest vocht met vervuiling . dus wat blijft er dan over wat bruikbaar is ? .
Ik persoonlijk vind dat de moeite niet dat te distileren.

Nu staat er bij mij 50 liter klaar voor het weekend dat is sugarcane dat ik heb uitgekookt . Vergist met ouderwets gemaakte gist voor rum en toevoegingen van o.a. acacia leafs , peach leafs en bark . (Dus 1740 Barbados stile . Ik ben die chagrijnige ouwe man nou eenmaal die liefst zo oud mogelijke nog te vinden recepten gebruikt ???) Ik haal die 3 over op pot still . absoluut geen kolom of reflux . daar gaan de specerijen verloren
Eind product zal op 72 % gestopt .
Een deel van de burned ale ( Dunder ) gaat in vriezer . de rest tussen struiken .
Het uitdistilleren en restant alcohol drogen vind ik de moeite niet .
Uiteindelijk ik heb dan het geen waar ik het voor deed .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Maar dat was toch precies wat ik bedoelde Robbert. Het is juist wel de moeite om verder te gaan en er is iets heel lekkers uit te halen. Althans dat heb ok gemerkt met het rumproject. Krijg gelijk weer zin loop maar even naar het vat. Je brengt het slechtste boven. 

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?