Meldingen
Alles wissen

3 x distelleren

Pagina 2 / 2

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nimrax, ik sta er van te kijken dat er een residu achterbleef die er zwart uitzag, hier iets over Spa water:

 

Spa is een licht mineraalhoudend Belgisch mineraalwater dat geproduceerd wordt door Spa Monopole, een onderdeel van de internationale groep Spadel die houder is van de merknaam.

Spa wordt al sinds eind 16e eeuw gebotteld. Het Spa water komt uit de bodem van de Hoge Venen, waarvan het bovenste gedeelte bestaat uit veengrond en heide. Veenmossen zorgen voor verzuring van deze laag en sluiten deze af van zuurstof en dus ook van bacteriën. Als het regenwater door deze laag naar beneden zakt, wordt het op natuurlijke wijze gefilterd. Daarna gaat het water langs een zand-/grindlaag. Deze lagen filteren het water verder. Het water komt uiteindelijk in breuken in de rotsbodem terecht. Deze bijna ondoordringbare rotslaag bevat nauwelijks nog mineralen. Daaraan dankt het water zijn lage mineraalgehalte. Ten slotte komt het water in de laag gelegen gebieden weer aan de oppervlakte. Het water wordt niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook als badwater in de thermen van kuuroorden in de stad Spa. De Engelse benaming spa voor kuuroorden is hiervan afkomstig.

Spa is een van de duurdere watersoorten van België. Het merk heeft twee onderscheidingen:

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je quirijn , dat is een duidelijke uitleg. Ik ben een Ierse whiskey liefhebber en de Ierse whiskey's worden bijna allemaal 3 keer gedistilleerd , en voor de Ierse whiskey gebruiken ze mout wat niet op turf is gerookt. Ik moet dan alleen even kijken of ik daar biermout voor kan gebruiken want de Whiskymout die je kan kopen zijn allemaal gerookt op turf. Gr Dennis

Mout wordt niet op turf gerookt maar gedroogd en daardoor kan er een bepaalde mate aan rook- en/of turfsmaak aan de mout komen. Ierse whiskeymout wordt doorgaans anders gedroogd dan Schotse whiskymout maar een Connemara wordt dan weer wel op turf gedroogd (peated).

 

Whisky en whiskey kun je van verschillende moutsoorten maken dus bv ook van een ale mout of een mix van diverse moutsoorten. Afhankelijk van je smaak. Ik ben momenteel bezig met een whisky van 5 verschillende soorten mout.

Beantwoorden
Berichten: 139
 Eric
(@erbij)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Spa water mag Spa water heten als er een klein percentage in het water zit dat uit de Spa bronnen afkomstig is. Ik geloof dat dit percentage slechts 5% behoeft te zijn. De rest wordt aangevuld met leidingwater uit Nederland.
Dit wordt gedaan omdat de Spa bronnen niet de hoeveelheid water kunnen leveren die de fabriek in flessen stopt.
Mijn advies; koop nooit water in een fles.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?