Hallo
In oktober zijn mijn blauwe druiven rijp.
Te veel om op te eten.
Ik zou er graag een cognac van maken.
Het is niet de juiste druif, maar ik wil het toch proberen.
Welke gist zou ik het best gebruiken?
Heeft hier al iemand ervaring mee ?
Gr. Fonne
Ik zou er een wijngist of champagnegist voor gebruiken.
Ik maak al jaren cognac maar hij gaat de richting van whisky op,volgens een slijter die ik ken klopt dat hij groeit naar whisky.ik gebruik verse bakkersgist,en verder niets.druiven kapot mixen,gist er bij en staan laten,als hij uitgegist is een weekje op koele plaats zetten,voorzichtig overhevelen in de ketel,event door een kaasdoek,en stoken.paar stukken oud eiken op de bbq en in de drank,lekker in de zon zetten,en s’avonds weer koel zetten,en even de dop losdraaien.sucses
Bedankt, zal ik zeker proberen
In plaats van door een kaasdoek filteren kun je ook de druiven tijdens het gistingsproces in een panty doen, zo houd je alle losse delen in de panty. En til je het er zo weer uit. Evt uitknijpen en zo in de vuilnisbak wel de panty goed dichtknopen
Ik heb een kaasdoek, wel bedankt voor de tip?