Veel plezier met de Alquitaras!
Als er nog liefhebbers zijn, ik kan ze deze week nog opsturen. Vanaf maandag ben ik een tijdje weg.
Ook fijne vakantie!
ik heb juist een update van de dokter gehad ! alles in het bloed ok pijn in de rug is van het hoesten zo alles de pot op ik ga morgen inkopen en stoken en ik wil mijn nieuw keteltje uit proberen
gr erik
Goed nieuws Erik . ?
Ik heb hier toevallig net cocos melk en tamarinde meegenomen voor een tiny filmpje die eraan komt .
Fijn te horen Erik?komt goed zo te horen . Positief bezig zijn is een sneller herstel, stookse van de week en maak er wat lekkers van.
Afgelopen zondag en maandag veel plezier gehad met mini alquitara. 3 flessen oude rose opgestookt en Robbert zijn eerste citrus brandy nagemaakt. Het is een heerlijk drankje. Hier wat foto's van mijn leuke zondag middag en maandag avond. Dank Robbert voor de tips! Nick voor het gezellige delen van onze hobby.
Enjoy.
Mijn keteltje komt morgen binnen. Tijd om wat te gaan spelen. De filmpjes van Robbert geven veel inspiratie.
@GercoK mooi dat mijn filmpjes inspiratie geven .
Leuk dat je ook met de alquitara aan de gang gaat .
Je zal zien het maken van een heerlijke drank is niet moeilijk .
Van het maken van iets zo simpel als een whiskey tot zeer luxe ingewikkelde likeuren als de inspiratie er is is alles mogelijk .
voor mijn volgende filmpje staan de kruiden en vruchten al te trekken .
Een leuke uitdaging voor mensen die ambachtelijke ouderwetse drank willen maken .
Zie of je de ingrediënten kunt herkennen alvast .
Ik zie veel dat onbekend is. Jeneverbes zie ik wel ronddobberen. Ik ga maar eens beginnen met de vijgenlikeur. Ik ben benieuwd naar het volgende Tiny filmpje.
Ziet er goed uit,ik denk dat hel wel wat lekkers wordt.
Keteltje is binnen. Dank Jan voor de supersnelle service. Morgen schoonstoken en spullen kopen voor de vijgenlikeur. Heb er zin in.
Veel plezier ermee!
Er zijn er nog een paar, dus als er nog mensen mee willen doen met Robbert Tiny Projects, laat maar weten!
Leuk gercok.
Prachtig! Ben er gek op.
Vandaag de eerste stook met de Alquitara. Een pruimenjenever, 42% opnieuw stoken. Heb de eerste keer geen goede cut's gemaakt en nu opnieuw. Wat mij opvalt is dat de temperatuur van de alcohol bij uitstromen best hoog is. Die krijg ik niet naar beneden. Hij is ongeveer 30 graden. Ik stook met een klein spiritusbrandertje van een fonduestel. Heeft iemand een idee?
Verder vergeten om er kooksteentjes in te doen. Dat is ook geen winnaar. Moest de boel opnieuw opstarten omdat de spiritus op was en dan krijg je de gebruikelijke kookvertraging, met een spuigend keteltje tot gevolg. Dom, maar die steentjes vergeet ik nooit meer.
De ketel is een leuk stukje speelgoed, waar veel mee te leren valt.
Volgende keer meer hierover