Ter lering en vermaak, wilde een stevig smakende soort of Whisky maken, gewoon even experimenteren.
Doe ik wel vaker en meestal lukt het wel, maar dit keer iets van 250 cc met een percentage van 35% en het rook smerig, oké wat heb ik gebruikt.
2,5 kilo Choco tarwe mout (ik weet het meestal een klein beetje toevoegen 1/8 deel dacht ik)
2,5 kilo Gerste mout
0,5 kilo rook mout
0,5 kilo havervlokken
kook proces gevolgd eerst 30 minuten naar 55 graden daarna verhoogd naar 67 graden voor 20 minuten daarna naar 72 graden en gespoeld met 80 graden, heb geen jodium test gedaan gezien ik deze niet in huis heb ga me deze eerdaags wel aanschaffen.
Als gist twee blokjes verse AH gist en als gist voeding marmite.
De PH aangepast naar 5.2
Begin SG was 1058 best goed vond ik, het gisten ging in eerste instantie goed bij 1030 stopte deze even gekeken en zag naast een soort olie film ook wat witte vlekken drijven, heb er wat water bij toegevoegd ergens gelezen op dit forum en opnieuw gist voeding bijgedaan, SG ging naar iets van 1026 en bleef daarop staan, nog even naar de PH gekeken en gecorrigeerd naar 5.5 heb niet opgeschreven of deze nu hoger of lager was wel de doorgevoerde correctie.
Voor het eerst niet drinkbaar verklaart, en dat voor iemand die alles drink en alles lust 😊
Ik vraag me af komt het door de choco vlokken?