Let op bij innemen van actieve kool. Het absorbeert ook eventuele medicijnen die je ingenomen hebt. Die daardoor niet meer in je bloed terecht komen.
stokerke 11-12 gr is de ideale temp .
Je kunt er een isolatie deken over gooien .
Proberen in ieder geval de luchtvochtigheid goed te houden en niet boven 17 gr te komen .
I.d.d. kees en ook kans op constipatie .
Weet er iemand hoelang het uitklaren met vislijm duurt ?
Ik heb gisteren op 3L gin 2cl vislijm gedaan en goed met de fles geschud ,vandaag nog even zwart niets geklaard .Dus opnieuw nu 3cl vislijm bijgedaan en goed met de fles geschud .Ik hoop dat het nu wel resultaat geeft .
Je moet het 3 dagen laten staan het gaat langzaam bezinken .
Niet schudden tussendoor !
Na klaren de fles langzaam over schenken door filter .
Je moet de vislijm wel eerst even met klein beetje mengen gin mengen en verwarmen op 25- 27 graden dit goed doorroeren dat het goed is opgelost .
Daarna toevoegen aan de drank en goed mengen door het afkoelen vlokt het en slaat het de zwevende deeltjes neer .
p.s. je gebruikt ongeveer 1 gr per 10 liter .
Robert als ik de gin nu verwarm zou dat dan ook goed komen ?
van dat verwarmen dat wist ik niet ,toch bedankt voor het te melden .Al doende leert men he 🙂
Hey Robbert, kan ik die vislijm ook gebruiken op minn whisky mash te klaren? Ik fermenteer op het graan voorlopig (ga binnenkort eens spoelen in plaats) en krijg mijn mash nooit voldoende klaar, waardoor er steeds onwelkome stoffen meegaan in de ketel...
Hey Stattler ik laat mn mash altijd staan tot die is uitgegist dan hevel ik over en laat deze nog een tijd staan tot deze helemaal helder is .Je kan beter een paar weken langer wachten het komt de smaak echt wel te goede hoor
Groeten
Sorry Stokerke . zo gauw niet bij stilgestaan dat er geen gebruiks omschrijving ergens stond over vislijm.
Nee stattler Vislijm gebruik je bij likeuren en wijnen te klaren .
Een mash kun je het besten na vergisten zonder teveel te schudden afhevelen.
Een whiskey mash hoeft ook niet kraak helder te zijn zolang je maar zo weinig mogelijk gist restanten meeneemt .
Wanneer vergisting voorbij is ligt grootste deel op bodem ketel .
Voor een schone alcohol uit suiker vergisting wil je zo klaar mogelijk omdat je zo weinig mogelijk vervuiling wil hebben dat smaak afgeeft.
De whisky smaak wordt bepaalt door foezels , vezels , etherische oliën , esters e.d. van granen dus mag masch dat bevatten .
Al iedere dag naar de gin gaan kijken 🙂
De gin is goed aan het klaren een heel groot verschil tegen vier dagen geleden ,maar nog niet helder .Het wordt ieder dag beter en beter hopelijk tegen het weekend geklaard .Geduld is een schone deugd zeg men he 🙂
Robbert bedankt voor de tip he 🙂
Koolzweem is erg hardnekkig .
Dat kan i.d.d even duren ..
I.d.d geduld .
Je zal zeker ook een verbetering in smaak hebben als die muffe kool weg is .
je kunt eind van de week nig eens wat gin met wat vislijm verwarmen en toevoegen als je nog niet hsppy bent .
haal wel als klaar is gelijk de gin van het bezinksel.
?
Yep toppi