Beste leden,
Ik heb goedkope frisdrank uit een pak bij de Aldi gekocht om te laten vergisten. 12 liter in totaal, nog 3 liter water met twee kilo suiker opgelost en een beetje citroenzuur en gistvoeding erbij gedaan.. en natuurlijk gist.
Nou was de frisdrank licht sprankelend en zat er dus vermoedelijk koolzuur in. Heeft dit negatieve gevolgen op het vergistingsproces? Het waterslot begon na 6 uur stevig te borrelen.
Hallo, nee er is niets aan de hand.
Bij vergisting van suikers zit het zo: De gistcellen gaan de suikers opeten.
Hierbij ontstaat ethanol alcohol(zuiver-hoeft geen voorloop weg te gooien)
En koolzuurgas. Dat er in je frisdrank al koolzuurgas zat zal mogelijk in je voordeel kunnen werken. Zodra er geen zuurstof meer is zal de vergisting volledig los gaan. Dus hou je emmer gesloten en na tenminste 6 dagen met een turbogist, 14 dagen bij gebruik van een bakkersgist kun je wel een stookje wagen... π
Β
super antwoord! dankjewel!
Β
Β
als het geheel lekker blijkt dan zet ik het recept in recepten.
het geheel koste mij 7 euro
Goed man! Lekker beziggg!!!
Β