Kan er iemand een toelichting of wat meer info geven over dit filmpje vanaf tijdlijn 7:00 tot 10:05 minuten?
Hier word Vietnamese rijstwijn gemaakt zonder gist maar enkel met fermentatie. Wat moet de temperatuur ongeveer zijn voor de fermentatie of kan je dezelfde temperatuur nemen zoals het vergisten van stookwijn?
De gisting daar gebeurt snel door ook vrij hoge temperaturen. 28 -32 gr kan zelfs hoger nog uitkomen .
De rijst moet echt goed gaar zijn maar voor vergisting zijn meerderen factoren daar die invloed hebben .
Het water wat gebruikt wordt is anders dan ons kraanwater .
En luchtvochtogheid /klimaat heeft invloed
Een soort gelijke Rijstwijn kun je vrij simpel maken met koji gist of raggi tape manis
Ok bedankt voor het antwoord. Maar dan had ik eigenlijk nog iets.
In het begin toen ik lid was kreeg ik tekens een email als er gereageerd werd op mijn vragen. Zo kon ik telkens zien of er post voor mij was. Maar na enige tijd gebeurde dit niet meer en moest ik elke dag naar het forum om te kijken of er geen reacties waren.
Soms krijg ik de vraag of ik meldingen wil ontvangen en daarop ik bevestig altijd met ja maar zonder resultaat. Mijn vraag is nu ligt het aan mijn of jullie account?