Meldingen
Alles wissen

Vislijm hoelang houdbaar??


Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedemiddag iedereen .
Ik gebruik vislijm (vloeibare) om mijn gin te klaren nu heb ik deze iets meer als een jaar .
Ik heb 2,5 liter gin gemaakt om te klaren doe ik er vislijm bij ,ik neem een beetje gin doe er de vislijm bij en verwarm deze dan doe ik dit bij de gin er roer even .Nu is dit altijd gelukt dat deze begint te vlokken.Maar ik heb dit nu al twee maal gedaan en er gebeurt niet .Zou het kunnen dat de vislijm niet meer goed is ?
Wie weet raad .
Groeten

Beantwoorden
8 reacties
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als vislijm niet goed meer is dan stinkt het en slaat zwart uit .
Ik vermoed dat de vlokken komen door etherische oliën .
Laat 2 A 4 dagen bezinken en dan af hevelen of filteren.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Normaaal ging het altijd vlokken na behandeling met vislijm maar nu niet meer, daarom vermoed hij dat het mischien niet goed meer is.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Normaaal ging het altijd vlokken na behandeling met vislijm maar nu niet meer, daarom vermoed hij dat het mischien niet goed meer is.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als vislijm te warm is geweest en / of erg lang in licht staat OF potje niet goed was afgesloten kan zijn werking inderdaad verminderen .

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kan ik ook met kieselsol/chitosan klaren ,of is dit alleen te gebruiken voor de stook .
Groeten

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Andere klaringsmiddellen :
Eiwit , gelantine ,bentoniet , melk , kiezelguhr , gebrand magnesium .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja het wordt ook wel gebruikt voor wijnen te klaren .
Maar Er zijn andere middelen die minder invloed hebben op ook aroma .

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mercikes Robbert

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?