Beste!
ik heb al een aantal keer Limoncello gemaakt en maak dit met navimer en dit vervolgens verdunnen met suikerwater tot gewenst! Nu lees ik steeds meer over Limoncello dat gerijpt is op eikenhouten vaten of bourbon vaten. Ik wil dit graag een keer proberen maar weet niet wat handiger is.
1. De pure alcohol (navimer) in het vat laten rijpen en vervolgens de citroenschillen erbij en wegzetten en dan suikerwater
2. Navimer met de citroenschillen laten trekken dan in het vat en dan het suiker water
3. Limoncello in zijn geheel maken en vervolgens in het vat leggen.
iemand die hier zijn mening over wilt geven?
Pas limoncello gemaakt (volgens het simpelste recept dat er bestaat ongeveer),
- Ik bewaar heads and tails van elke distillatie (appel/whisky,pruim etc)
- Deze heb ik uitgestookt en het hart van deze distillatie was ruim 6 liter @78%ABV,
- daarin (enkel het gele deel van de) citroenschillen gedaan van 8 citroenen,
- 3 weken laten staan,
- 1 kg suiker opgelost in 2,1 liter dubbel gedestilleerd water
- nadat dit is afgekoeld het suikerwater toegevoegd aan de alcohol met schillen
- nog één week laten staan
- alles gezeefd, gebotteld en gekoeld opgeslagen
Het bevalt best goed, voor iets dat gemaakt is van restanten 🙂
oh, wacht effe, ik zie nu dat dit hier niet helemaal on topic is.... oops