Meldingen
Alles wissen

mijn eerste palinka

Pagina 1 / 2

Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een van de reden waarom ik ooit een ketel aangeschaft heb; is dat we op onze moestuin een kleine boomgaard staat. met oude pruimen en appelbomen.
Vandaag mijn eerste 100% uit eigen tuin palinka klaar.
De vroege pruimen zijn hiervoor gebruikt. ongeveer 24 liter vergist en na de fijnstook nu 3.75 liter verdund tot 44% palinka van eigen tuin.
Wat een voldoening en het smaakt ook nog geweldig. proost
Van de week de appels geperst en staan heerlijk te gisten.
Hopelijk wordt dat ook een mooie eau de vie.

Beantwoorden
23 reacties
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mac, gefeliciteerd, uit eigen tuin, onbespoten, je hebt ze eerst zien groeien en voel je het straks lekker in het maagje gloeien... Hoe leuk is dat?!!! Lekker!!  Cheers man!  😉

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

thx ja geweldig he ben er heel gelukkig mee 

 

Beantwoorden
Ed
Berichten: 50
 Ed
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mooi , idd uit eigen tuin er gaat niets boven ….mooie helder en ook een opbrengst bijna 4 liter …. Gezondheid 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Super! Mooie foto's ook btw.

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bedankt en proost

 

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bedankt 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mac, je bent een baas. Ik doe het je zo snel niet na, alle pruimen tijdens de zomerstorm 2019 gesneuveld. Dus je hoeft de komende tijd geen joker in te zetten. Lekker!!

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

vorig jaar had ik ook geen grote pruimen oogst maar dit jaar was het perfect.

 

Beantwoorden
Berichten: 193
(@marca)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Lekker bezig hoor Mac! pruimen zagen er goed uit!

P.S. Hoe is het met je rum fijnstook afgelopen?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb vorigge week ook palinca gestookt heerlijk,moet nog 50 ltr.pruimen verstoken maar heb ook nog 150 ltr.van kersen.als ik wat beter ben ga ik er mee verder.moest helaas stoppen om dat ik flink verkouden ben.?

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hey marca de ruw stook staat nog te wachten. moet nog een gaatje vinden om er goed aandacht aan te besteden. hahahaha maar als het gedaan is laat ik het je weten.

en Chris ik volg je posts met enthousiasme 

Beantwoorden
Berichten: 193
(@marca)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ah we zeggen dan maar gewoon dat die even staat te oxideren/rijpen voor de fijnstook eraan komt 😉 yes houd me op de hoogte. 

Ga volgend jaar ook palinka stoken, ben zeer benieuwd hoe dat uitpakt met gele pruimen

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Mooie opbrengst, ziet er verukkelijk uit. Mooie fles ook! Heb er een van slechts 2 of 2,5L van hetzelfde model, waar heb je die vandaan?
Ook weer bezig met pruimen, gekochte dat wel helaas (€2,-/kg), maar staat ook lekker te gisten, over een of 2 weken stoken, dan heb ik weer een vat vrij voor druiven, wel uit eigen tuin 😉 slivovitsj/palinka gaat er altijd het snelste door bij mij, zelfde tempo als jenever.. laat jij hem ook blank? Ik ben van plan een deel op hout te rijpen in een poging om een ooit gekregen Servische slivovitsj te evenaren.
Fijnstook? Dus als ik het goed begrijp heb je 2x gedistilleerd? Zal de scherpe kantjes er van af halen? Ikzelf stook fruit eigenlijk altijd in één keer fijn. Enkel granen en rum optioneel haal ik meermaals over.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Palinca,heb ik laatst gestookt moet nog 50 ltr.stoken is heel mooi vol van smaak en zacht, ik vind het jammer om hem op hout te zetten.

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?