Herkenbaar, blank is het al heerlijk, het is ook mede dat het zo rap op gaat dat het geen kans krijgt om te lageren. Al hoop ik nu toch eens wat weg te kunnen zetten, halfjaar op eiken vatje (3L) en vervolgens daar een deel van op walnoten pellen trekken voor wat meer kleur.
Die slivo, had 5 jaar gerijpt op vat, maar dan wel een +200L vat, dus minder hout oppervlakte dan een 3L vatje. Met andere woorden het rijpt in een klein vatje sneller dan een grote, dus zal een half jaar wel volstaan. De smaak van die slivo is heerlijk zoet, met de geur en smaak van zoete kauwgumbal, heb nog een goede slok ervan in bewaring voor vergelijking π
Druivenstook staat ook een jaar op eiken en volstaat prima, misschien dat 1,5 jaar beter is, maar ja, geduld he... schone zaak
Ik ben blij dat het een jr.oud word bij mij,en ik stook best veel.?
Ik stook het meest met m'n 12L keteltje, dus zegt genoeg over de opbrengst na een stookje. 30L ketel heeft lang elders gestaan
Ben dus ook geen grote drinker, wel een groot liefhebber?
Stook met ketel van 100 ltr.ik stook veel maar geef veel weg.ik denk vorige week al 10 flessen.maar ik krijg ook veel van mensen,of voor een prikje,gisteren een ree woog schoongemaakt 25 kilo β¬3.00 per kilo voor betaald.120 kg pruimen koste mij 4 flessen.
Nette ree als hij schoon 25kg was! Goede deal.
Niks mooier dan een ree opdelen en portioneren. Slagertje spelen ??
Ja en lekker? krijg ook altijd kippen om te slachten,afgeschoten ganzen.etc.wat je eet ben je.maar wat je drinkt ook?
je bent wat je drinkt idd, en mac zit wel goed wat dat betreft, en meerderen op dit forumΒ π
99,9% in NL drinkt slijtersbocht, hun enige beperking is de katerbeleving
Β