heb een eiken vaatje besteld, dus ben benieuwd. Wordt vervolgd.
Een klein handigheidje wat je zou kunnen toepassen vanwege die nare bijsmaak wanneer je , wijnen , vermouth , port of een calvados gaat opnieuw distileren is vooraf calcium lactaat ( 20 - 40 gr p/ltr) toe te voegen . 3 dagen laten staan met af en toe roeren . na 3 dagen de drank afhevelen van de neerslag en daarna distileren . De meeste wijnen , port, en vermouth bevatten o.a. Sulfiet e.d. Deze komen normaal gemakkelijk mee met het distillaat en zorgen voor die " natte krant " of bagger smaak .
Met simpel calcium lactaat of calcium malaat toevoegen en af heven of filteren voorkom je teleurstelling in smaak .
Wijn die naar kurk smaakt zou ik niet de moeite mee nemen,wijn met een laag alc.persentage is beperkt houdbaar,we hebben laatst 500 ltr.wijn verstookt die nog onder het waterslot zat,ongeveer 3-4 jr oud,dat ging prima 8000 ltr hebben we laten liggen die zat in flessen.ik stook alleen als ik zeker weet dat het goed is.ik drink niets waar ik niet achtersta,geef mijn honden ook geen boterhamvlees of id,wat ik zelf niet goed vind.
zo kunnen de mensen die de wijnkelders willen opruimen de wijn verstoken Chris .
Robert,goeie wijn verstook je niet,is jammer,die wijn die wij kregen was van iemand die zelf wijn maakte maar waar de zaak van afgebrand was.
Ai Heftig ! Ja dan is het een vorm van noodzaak geweest om die 500 l te verwerken .
i.d.d een goede wijn drink je op een goede gelegenheid .
Robert ,ja lekker stukje kaas,sigaartje en mooie muziek.
goed plan Chris ! ?? .
Nu bijna zelfde scenario nu hier .
Iets te roken , een glas walnoot likeur , wat chips en " the doors" opstaan.
proost Chrisv ??
Goeie keus??Robbert