Ik experimenteer graag, en natuurlijk loopt dit ook wel eens fout en is het eindresultaat niet te z*pen. Zo heb ik momenteel oa een paar flessen basicello die echt wel beter moet kunnen. Is de alcohol uit deze 'afgekeurde' drank nog te recycleren? Er zit natuurlijk een behoorlijke hoeveelheid suiker in. Goed verdunnen ? Of is het de moeite niet waard?
Ik het echt mislukt of kun je het als basis gebruiken voor wat anders door het te mengen of iets op laten trekken ? B.v. ster anijs en kokos melk toevoegen ? .
Anders i.d.d. door stookwijn mikken en mee distilleren .
Ik denk te weinig basilicum gebruikt, en misschien net teveel verdund. Ik krijg aan de bovenzijde van de flessen ook een groene vlokkerige afscheiding (vermoedelijk chlorofyl). Bijmengen zie ik dus niet zitten. Ik zal dan toch maar eens een destillatie proberen...
Probeer anders te klaren met melk . .
melk is wat vettig . Chlorofyl lost op in oliën en vetten . Caseïne vormt door de melk waarmee de ander stoffen neerslaan . hierna even filteren .
Heb ondertussen probleemloos de alcohol er grotendeels uitgedistilleerd. Er zit natuurlijk een basilicum'randje' aan. Ben nu bezig met ozon-actieve kool behandeling maar heb er vertrouwen in dat het resultaat goed gaat zijn. Ik heb nog nooit met melk geklaard, en de smaak was niet goed genoeg om de moeite te doen de drank te redden. Nu heb ik toch de alcohol kunnen 'redden' 😉
?