Meldingen
Alles wissen

vergisten hoe lang


Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb vorige week sinaasappelen,appels en peren in een vat gedaan , en is nog steeds vrolijk aan het gisten,en als ik aan de co2 ruik, is het nog lekker fris, dus denk dat het wel goed gaat, maar als ik denk he het stopt met borrelen en om zekerheid te creëren ,hoe lang kan ik,als het vat gesloten blijft nog wachten om het vat te openen om er wat van te gaan maken 

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als het uitgegist is 3 a 4 weken duurt dat,geduld is liters.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een normale vergisting duurt 3-4 weken .
Wanneer je gisting lijkt voorbij te zijn test je even met een lucifer of aanster houden bij oppervlakte of de vlam uitgaat .Gebeurt dat is er nog gisting zo niet is de gisting zo goed als gestopt .
Een gisting die voorbij is kun je het beste zo spoedig mogelijk verwerken .
.
je kunt ook de stookwijn meteen na gisten van de gistlaag afhevelen .
Dan kun je het een aantal dagen laten staan .
ook al zal het product niet snel bederven het is wel aan te raden niet te lang te wachten .
De kwaliteit wordt absoluut minder als je paar weken wacht .

Beantwoorden
Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

En stel 3 weken na het gisten ,als het SG na 2 keer meten met een dag of 2 tussenpoos hetzelfde blijft is het klaar??? of hoe doen we dat

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tja ik ben primitief ik test met een aansteker.vlam uit niet stoken,vlam blijft mooi branden ,stoken.

Beantwoorden
Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dus niks meten met toestanden , maar gewoon simpelheid troef, top

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook 16 jr.op gevoel.net als Robert dat werkt perfect voor ons

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Meet je aan begin van gisting en wanneer het einde in zicht is of ter controle .
onder de 1000 kun je distilleren . liefst nog iets lager

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor een beginner is het wel verstandig om metingen te doen van SG aan begin en aan het eind . op den duur zal je minder dat doen .
bij begin meten en wanneer het eind nadert of daar is

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?