Ik heb bij de supermarkt hier een paar kratten lege Grols flessen gehaald (uiteraard tegen statiegeldprijs). Dan weet je dat je goed zit.
Ik snap mensen niet die sulfiet aan hun drank willen toevoegen om het min of meer langer te kunnen bewaren. Als je al de moeite neemt om je drank zelf te produceren dan ga je toch die troep niet toevoegen aan je drank. Drink het op voordat het bederft of voeg wat extra suiker toe voor een hoger alcohol percentage dan bederft het ook niet zo snel zou ik zeggen. Trouwens ik heb heel goede ervaringen met de bioferm MALIC gist deze breekt 50% van het appelzuur af waardoor je een drankje krijgt wat zich heel prettig laat drinken en niet zo'n soms wrange nasmaak heeft.
Bij wijn productie wordt sulfiet al vanzelf aangemaakt van nature .
in wijn ontkom je er al niet aan .
Het is ook een onderdeel die juist belangrijk iis bij wijnen en ook fruitstookwijnen in smaakvorming .
Sulfiet wordt ook deels of geheel weer opgenomen door suikers en aldehyden aanwezig wanneer je het aan andere dranken toevoegt .
De sulfiet hexenjacht tegen sulfiet komt van het gebruik in vlees in de jaren tachtig .
Ik heb bij de supermarkt hier een paar kratten lege Grols flessen gehaald (uiteraard tegen statiegeldprijs).
Het is goed dat je dat erbij zet. Niet te zuipen.
Eensch, sulfiet kun je niet aan ontkomen in wijn. Tuurlijk wil je geen 'troep' in je wijn, maar krijg je een infectie ben je veel erger af. Dan is je zwoegen ook zinloos geweest...
Ik heb ooit eens uitgelegd aan een vrouw dat kraanwater minimum zes % diwaterstofoxide bevat. Ze heeft nooit meer kraanwater gedronken. LOL!