Meldingen
Alles wissen

Distillaat grijs na verdunnen, wat gebeurt er?


Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb 70% alcohol verdund met gedemineraliseerd water tot 40 % nu is de alcohol grijs wat is er mis kunnen gaan? Groet Billy

Beantwoorden
9 reacties
Thijs
Berichten: 87
(@bruinekarper)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mag ik vragen om wat voor een stooksel het gaat? En wat voor een ketel je hebt gebruikt? 

Wanneer het geen suiker beslag is, dus van fruit of graan, kunnen er oliën mee komen. Deze oliën zijn wel oplosbaar in 70% alcohol maar niet in 40%. Dit effect is groter wanneer men een ''pot still'' gebruikt. 

Ik heb dit probleem ook eens meegemaakt. Ik heb het toen opgelost om de hele boel opnieuw te distilleren. 

Hopelijk heb je er wat aan!

Groeten 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Waarom gebruik je gedemineraliseerd water?

"Een nadeel van gedemineraliseerd water is dat zich in de ionenwisselaar algengroei kan voordoen bij niet continu gebruik. Voor biologische of biochemische toepassingen is dit water daarom niet altijd geschikt omdat het niet steriel is. " bron : Wikipedia.

Uit gedemineraliseerd is eigenlijk al het goede van water verwijderd.

Het is duur, levert niets extra's op, en zouten zijn er uit verwijderd, en die geven vaak extra smaak aan je destillaat.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Thijs het is vergiste suiker, sorry dat alle termen niet weet. En ik gebruik een aluminium ketel.
Groet
Billy

Beantwoorden
Thijs
Berichten: 87
(@bruinekarper)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Billy,

Mogelijk dat het door het aluminium komt maar dat weet ik niet zeker. 

Je zou ook nog actief-kool kunnen gebruiken. Dan vul je een fles met een laag actief-kool van ongeveer 2 tot 5 cm. De eerste paar uur zou je een paar keer kunnen schudden met de fles zodat het goed verdeelt wordt. Daarna laten staan totdat het helder is en je het kan afschenken.

Succes!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Meestal zijn het idd de olien, dit noemen we het Ouzo effect.

Ik heb de topic titel overigens iets aangepast ?

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Waarom demi water? Omdat het goedkoop is. Het demi water was nieuw uit de super. Wat gebruiken jullie ? Gedistilleerd water? Of kun je beter met afgekoeld gekookt kraanwater verdunnen ?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik verdun rechstreeks uit de kraan, maar hangt er van af waar je woont. Hier is het kraanwater echt prima.

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@billy)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het kraanwater hier op de Veluwe is denk ik ook goed.
Bedankt voor jullie reacties
Groet,
Billy

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook al jaren met een alu.ketel.filter het maar door keukenpapier met een paar velletjes wc papier er tussen.geen geparfumeert papier.gr.Chris

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?