Meldingen
Alles wissen

Geur en smaak valt tegen


Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb vorige week me suiker water gestookt in 1 stook (voor en na loop weggegooid ) en later eccense’s toegevoegd, de smaak en geur is alleen niet lekker, iemand een idee hoe dat komt? (Had ik een tweede keer moeten stoken?) en heeft er iemand een idee hoe ik het op kan lossen? (Ozon???)

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 81
(@jantje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Misschien komt het door de essence? De kwaliteit hiervan is heel wisselend. Vaak krijg je een rare, chemische smaak. Je kan de smaak ook verbeteren door je drank een paar uur in de oven te zetten op 50 graden waarbij je af en toe de dop/deksel eraf laat zodat vluchtige stoffen die de vieze smaak veroorzaken kunnen verdampen.

 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Met dit weer ,kun je buiten in de zon al veel bereiken, op onbrandbare ondergrond zetten, en het ovensysteem over nemen. Uw destillaat,komt nu in de zon ook in de buurt van de 50º c

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat voor een ketel/kolom had je en wat was je alcohol percentage van de gestookte suikerwash?

Beantwoorden
Berichten: 46
(@markel)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

waarschijnlijk ben je te snel geweest . Geduld is belangrijk. Uw stookwijn goed laten uitgisten , dan overhevelen en nog enkele dagen laten staan. U zal zien dat er terug bezinksel in je ton zit.

Dit moet je zeker niet mee stoken. Ik gebruik bij de vergisting aktieve kool wat al een stuk scheelt.

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank jullie wel voor de tips
Ik heb het zeker anderhalve week laten gisten met turbo gist. Ik heb een fermentatie ton waarbij onderop een bol zit waarin het bezinksel zakt. Deze heb ik dus niet meegestookt.
Me sambuca smaakt wel goed dus denk dat inderdaad het ‘na koken’ een goede optie kan zijn.
Heb een deel nu opnieuw gestookt en ruikt en smaakt al veel beter

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een goede raad bassien als je graag stookt koop verschillende fermentatie vaten dan kan je elke week of 2 weken een vat leeg maken ik heb er tien staan van 30 en 60 liter in totaal ongeveer 480 liter en kan je het in alle rust later fermenteren !!!!

ik weet het ook je wil zo snel mogelijk aan de slag daarom zeggen velen je moet geduld hebben !

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?