Meldingen
Alles wissen

Waarmee starten?

Pagina 2 / 3

Kees22
Berichten: 1279
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik koel aan lucht en zomer of winter maakt geen merkbaar verschil.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10033
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

top Kees ! Elk bezoek bij ander is leerzaam .
Het is absoluut niet concurrentie .
Ook jij heb in jou tijd dat je bezig bent vaardigheden gekregen en je zal dingen ook op andere manieren of met andere tools doen .
Iedereen kan van andere tips , trucs handigheidjes ook leren .
Van dingen zien in praktijk leer je meer in 1 dag dan weken lezen in boeken of sites .
Ik ben zelf een voorstander dat mensen zeker in begin bij andere gaan kijken .
Zie alleen al de problemen met maken van Scheiding - voorloop - ziel- naloop .
Proeven , ruiken en ervaren kan niet via letters .
wanneer mensen zelf juist dit soort dingen sneller door hebben haken ze ook minder gauw af dan als steeds maar kun drank k** smaakt.
Ook kunnen kijkers , bezoekers zelf beter zien wat voor materiaal ze zullen gaan gebruiken en in investeren .
Alembiek ,potstill , kolom ketel , t500 , industriële automaten of half automaten .
Nu zie ik hier weinig mensen naast jou en mij die ook wel met primaire en secondair vat distileren .
Maar ook dat kan voor sommige een juiste keuzen kunnen zijn .
Met primair en secondair is b.v. ideaal voor mensen die voornamelijk traditioneel een cognac ( brandy) willen maken .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1279
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

OK, dat is dus geen probleem.

Wat ik wel zat te bedenken: ik zie het niet goed voor me om meer dan 1 opstelling per dag, nou ja, halve dag dan, te laten zien. Ik heb zelf maar een gasfornuis en dus geen plaats om ze naast elkaar in bedrijf te zetten. (Nou ja: de hele grote buiten op stroom en de kleine binnen op gas.)

Maar goed: misschien wijst dat zichzelf wel, afhankelijk van de wederzijdse vragen. En anders is er altijd wel wat drank te proeven en koper te poetsen, ja toch, niet dan?

Beantwoorden
Berichten: 93
Topic starter
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zelfs 1 stook zou ik al veel uit bijleren, thanks!

ik ga sowieso geen industriële hoeveelheden stoken, moet vooral een hobby voor de weekends worden ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10033
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zo een dagje is altijd gezellig toch ?
Simpel beginnen .
Een appel wijn overhalen in simpele potstill hierin de scheidingen maken .
En daarna proeven .

Beantwoorden
Berichten: 93
Topic starter
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top, dank

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1279
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Of een schaduwlaantjes snelle suikerstook op verschillende manieren.

Of een fruitwijn of zo.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10033
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een fruitwijn kun je meer uit leren over Scheidingen maken , Schoonstook of een volsmaak overhaal .
Distillaat met voorstook .
Een likeur stook of een essence concentraat maken .
En daarbij uitleg over Methyl en eventueel test .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1279
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik moest even op de vraag kauwen: wat laat ik dan zien? Inmiddels realiseer ik mij, dat ik genoeg tussenstappen en aspecten hier rond heb slingeren.

Nou ja, ik hoor het wel als er behoefte aan / zin in is.

Beantwoorden
Berichten: 93
Topic starter
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Kees, ik heb al veel in boeken gelezen en video’s bekeken ondertussen, maar wat ik niet uit een video kan leren is het beheersen van de stooksnelheid en het maken van de cuts... dus indien dat mogelijk zou zijn?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zet een regen ton onder je afdak daar koel ik ook mee.ik gebruik twee vaten van 200 ltr.en stook met een ketel van 100 ltr.op gas.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het is inderdaad fijn om bij een ander stoker te kijken,doe ik nog als ik in Roemenie ben,je kunt altijd wat leren,ik had mijn leerschool in Roemenie,nu als ik daar ben vragen ze mij om te stoken,drinken het liefst mijn drank.door kijken en luisteren leer je meer dan uit boeken,heb een stoker hier gehad,wilde stoppen om dat het niets werd,kwam bij toeval bij me uit,vroeg mij of hij een keer kon komen als ik stookte.hij maakt nu een heerlijke kruidenbitter.en stoken nu samen.ik stook wel heel primitief.ketel en alc.meter de rest niets.meestal fruit maar ook mais,

Beantwoorden
Berichten: 3
 Taco
(@taco)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allen, ik log zojuist in omdat ik vandaag de schoonmaak van mijn net nieuwe ketel (12 l alambiek) wil doen. Deze discussie komt geweldig van pas! 

Mijn doel is whisky, calvados e.d. Op smaak dus. Heb nu nog alleen een ketel, op elektrisch kookplaatje, met korte extra kolom. Woon in een fruitrijke buurt dus ik hoop dat dat in aug-okt gaat lukken. Nu alvast wat proefstoken.

Ik woon ook in het noorden (Drenthe) en zou het ook heel leuk vinden eens te kijken bij een wat meer ervaren stoker. En ik ben volgend weeknd bij de beurs in Assen...

zijn er mogelijkheden?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zit in Venlo,en voorlopig stook ik niet.maar altijd welkom.ik stook nog op de antieke manier,tegenwoordig wat moderner geworden en op gas stoken,vroeger op hout.doe ik nog op vacantie.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10033
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je bent hier sowieso welkom . Ik stook sind 1978 -79 en misschien een beetje ervaring Opgedaan door de jaren . ik woon in omgeving leeuwarden .
alleen moet je even een paar weekjes dan wachten . ik stook niet ieder weekend meer .

met een alambiek kun je heel veel verschillende goede dranken in maken .
Zeker zeer geschikt voor Whiskey ,Calvados , cognac / brandy .
zal zeker gaan voldoen .

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?