Ik ben ook geen jenever drinker,maar ?dat je het voor hem doet,goed bezig zo.??
Ik stook op het moment niets zit te wachten tot mijn mais klaar is,en ook nieuwschierig wat het word.
Ik suikerwash om advocaat en baileys te maken. Wel saai maar de appels laat ik nog effe staan. Misschien durf ik wel niet. Stel dat het na al die moeite niet te zuipen is.
lummel
met die appels lukt met de T500 en copperdome altijd
ik begin deze middag na het winkelen weer aan de pruimen
Ik ben ook vaak blij verrast geweest maar heb wel een trauma opgelopen toen ik Aldi appelsap had vergist. Ik heb dat kunnen weg gooien. Ik hoop dat vers compleet anders is. Maar heb jij al eens de recepten van advocaat en baileys gemaakt? Je weet niet wat je proeft. 100 keer beter als in winkel, zowel de advocaat als de baileys en dat laatste had ik niet verwacht. Heb ze naast elkaar geproefd en wat een waterzooi is die baileys. Dat dit een wereldmerk is, onbegrijpelijk.
nee nog nooit gedaan mijn vrouw maakt wel als we teveel eieren hebben er advocaat van maar dan met witte rum uit de winkel maar werp de recepten en maar op hier kan ik het proberen
Ze staan hier op het forum je hoeft alleen maar de zoekfunctie te gebruiken. Het is veilig Jan heeft mij gevloek gewist want het ging niet gelijk goed met de advocaat.
Ik gebruik het blauwe zakje gist maar ik zat net in stookwinkel te kijken omdat ik een advertentie van brouwmarkt kreeg met pure gist van still voor 7,75, gauw kijken bij Jan of hij hem had en was zelfs 6,00. Die moet vergist worden rond 18 graden en dat is in de winter haalbaar dus dat verschil ga ik proberen. Schonere alcohol zou je niet kunnen krijgen en ik geloof het ook. Zeker met kool erbij.
Net gekeken de mais staat nog als een gek te vergisten,denk dat het deze week nog niets word,ben nieuwschierig,maar heb geduld.dit aankomende weekeinde heb ik het zowiezo druk,heeft het tijd om te klaren.nog vooraad genoeg,kom de winter wel door.?
De Bio-Brouwmaat whiskey heeft nog even nodig dus heb ik een turbo suikerwash gestart en nu aan het stoken voor het recept van Robbert, walnoot likeur 2...
Is het maischen goed gegaan en heb je een goed start SG gehaald Serge?
heerlijk met de feestdagen een walnoot likeur .
Ook lekker over ijs .
Zelf Bezig met 8 liter Franse absint en 8 l , Zwitserse absint ( ik hou van variatie ? )
Robbert, heb je de alsem die ik je meegaf al verwerkt in de absint?
@Erik: Ik zat op 1048 Erik dus dat gaat helemaal goed komen.
@Robbert: morgen maar eens even de noten kraken...
Nimrax , Ik heb 8 liter voor oud franse absint Verdeeld in 3 liter met de alsem van jou en 5 liter op alsem van gehele struik . Dat is alsem waar alles van wortel tot top inzit .
Even zien hoe het verschil is .
Zit te wachten tot mijn mais uitgegist is borreld nog goed en ruikt lekker,dus nog even geduld.? de wijn staat ook nog te vergisten,smaakt ook goed.ben benieuwd wat die mais word.