Meldingen
Alles wissen

Wel of geen klaringsmiddel ?


Berichten: 32
 RobZ
Topic starter
(@robz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beginnersvraagje en ben benieuwd naar jullie meningen/ervaringen:

Is het aan te raden om klaringsmiddel te gebruiken als de stookwijn is uitgegist of niet? Of is dit afhankelijk van het soort gist ? Turbo, rum, wodka ??

2e vraagje: bij koken en bakken is het niet echt aan te raden om de hoeveelheid in een recept te halveren of verdubbelen. Maar hoe zit dit bij stookwijn maken ? Ik overweeg om wat kleine emmers aan te schaffen voor experimenten zoals met roggebrood, ontbijtgranen etc.en dan ook de hoeveelheid van de ingrediënten aan te passen (ook van de gist). 
Werkt dit ?

 

 

 

Beantwoorden
2 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een zakje turbogist bestaat uit gist en gistvoedingsstoffen. Wanneer je dat gaat halveren weet je niet precies of de verhouding nog hetzelfde is.

Klaringsmiddel..... wat je zelf wil, daar zijn bijna net zoveel meningen over als forumleden 😉 

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat betreft het klaringsmiddel ... heb er niet echt een mening over.   k heb dit nog nooit gebruikt.  Ik stop de stookwijn in de koelkast en wacht tot alles is neergeslagen.  Soms is dat na enkele dagen al, soms moet je wat langer wachten.  Geduld is een mooie deugd ....

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?