Anti-foaming agent, bij de T500 word 1-tje geleverd. Je hebt niet veel nodig, 1-cap-full voldoet
Betweter, het is bij distilaat. Rechtstreeks uit de ketel dus
Even een vraag :
Als jullie met Een 20 liter ketel stoken ( ik t500 )
Ik ( max 5) (Totaal) ........
Hoeveel houden jullie dan over !?
En als ik dat dan 4 x doe heb ik dus 20 liter .....(4x5)
En die 20 liter gooi ik weer in de ketel ala 35 a 40%
Wat is dan je opbrengst!? ( kwa hoeveelheid.) (Liters)???
En hou je de smaak er dan ook nog voldoende in ?
Ik begrijp de vraag niet goed vrees ik.
Je hebt een T500 en daar houd je per keer 5 liter (neem aan van een procent of 92) alcohol aan over? Is dat wat je bedoelt?
En dat doe je 4 x dus heb je 20 liter? Die ga je weer verdunnen en dan weer stoken?
Als dit is wat je bedoelt dan houd je hetzelfde over als waar je mee begon.
Smaak overhouden met een T500??
Hij heeft een T500 boiler met copperdome en alambiek koeler ?
Sorry ja ik stook fruit ..
maar ben benieuwd naar die 2e stook ...
echt een antwoord waar ik wat an heb heb ik nog niet gevonden...
Wil graag een Goed product ,maar de een zegt.
1x destilleren en de ander zegt.
2 x destilleren
Ik snap dat het percentage hoger word....
Maar de smaak??
En de hoeveelheid ...... is dat bij fruit rendabel
Sjonnie, met de copperdome neem je van het fruit wat van de smaak mee.
Als het je alleen om de alcohol gaat, brengt fruit minder alcohol op dan suiker.
Het gaat uiteindelijk alleen maar om het doel wat je wilt bereiken, dus welke drank wil je stoken.
Nee het verhaaltje ruw stook/ fijn stook gaat het mij om...
Als ik 2 x destiller wat krijg ik dan extra ( voor en na delen )
Wanneer je twee keer stookt is het voordeel dat eea zachter wordt en het nadeel dat je wat smaak kunt verliezen. En wanneer je 1 keer stookt zijn de voor- en nadelen omgekeerd.
Kijk daar heb ik wat aan. !
Ga het proberen ?
Vertel ons je bevindingen!
Komt goed !
Ik stook 2 maal. de ruwstook ( 1ste stook) om al den alcool uit mijne wijn te krijgen, en om het volume te verkleinen.
de fijnstook ( 2 de stook), om een zuivere alcool te krijgen waarbij ik de voorloop afzonder en de naloop ook, de naloop wanneer dat die begint dat proef je wel.
grts.