Ik zag laatst een filmpje waarbij er actief kool al werd toegevoegd aan de stookwijn samen met de gist.
Is er iemand die hiermee ervaring heeft? Is dit een goede methode? Op zich lijkt het mij niet eens zo'n gek idee om de boel al geur en smaakloos te gaan stoken.
Wie heeft er een idee bij?
Hiervoor heb je de vloeibare kool nodig,Β http://www.stookwinkel.nl/product/vloeibare-kool-voor-gebruik-met-turbogist/
Je stookwijn is dan heel zwart π Maar na de vergisting klaren met een zakje Chitosan klaringsmiddel en de kool zakt samen met alle rommel naar de bodem en je stookwijn is mooi helder.
Hieronder resultaat na toevoeging Chitosan klaringsmiddel. (binnen 1 uur!!!) na een dag is de stookwijn helemaal helder.
Is dit een must? Ik heb alleen de turboklar.
Geen must hoor, maar je raakt met vloeibare kool wel veel troep kwijt. Alleen Turbo Klar kan ook. Probeer je een volgende keer eens met kool π
Zal ik doen, neem aan dat filteren met houtskool nog wel nodig is?
Dat is altijd aan te raden. Actieve steenkool is het beste. Kun je eindeloos regenereren en hergebruiken. Zoek maar even op youtube π
Toppie
Kun je dit ook voor je rum wash gebruiken?