Meldingen
Alles wissen

Appels of ander hard fruit ontsappen met Pectolase Enzymen stap voor stap

Pagina 6 / 8

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat geloof ik gelijk dat een framboos op deze manier lekker zal zijn. Zelf zat ik te denken om wat perziken te halen. Inmiddels heb ik citroen, kirsch en rum geproefd, de hele dag kleine beetjes. Hahaha,

 

De wodka van graan vind ik te jeneverig ook met verse sinaasappels dus die gooi ik nog minimaal een paar keer door de t500. Hoop dat het dan meer mijn kant op komt. Ook heb ik nog sinaasappelschillen en hazelnoten op alcohol staan, ga ik ook geen likeur maken maar door de grainfather. Hoop dat het lukt. De smaakjes waar ik mee geëxperimenteerd heb en de likeuren zijn aan mij niet (meer) besteed. 

Niet gek he dit allemaal in een jaartje op stookforum. Vergeet ik nog bijna de advocaat. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben nu de herstookte Citroenen  aan het verdunnen met water maar het ouzo effect is niet verdwenen  had ik niet verwacht. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel als je het alc.persentage verhoogd word hij weer helder 50-55% komt door de olie die in de schil zit,of probeer eens door een paar lagen keuken papier te filteren blijft veel van de olie hangen,ja hij weer met z'n keukenpapier.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb nu 25 galameloenen staan te vergisten ben benieuwd wat dat word.druiven heb ik effe genoeg van na 700 kg schoonmaken wil nu nog pruimen stoken,niet zoveel werk.ben nu nog druiven op eikensnippers aan het leggen als Nimrax komt stuur ik een fles voor jou en Jan mee.gr.??Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgens mij kun jij bijna een zwembad vullen Chris! 

Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar de Galliameloen. Volgens mij zit er aardig wat suiker in.

Een flesje van Chris zeg ik geen nee tegen 😉 

 

Ik schenk nu trouwens een op hout gerijpte druif van Chris in. Fles is van Juni 2017 staat er op. Mooi kleurtje en ruikt goed.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan die van nu op eiken is lekkerder,had meer tijd om hem op snippers te leggen,die galameloen zal ik ook mee sturen,en het zwembad is nog niet vol,heb net even mijn lege flessen vooraad gecontroleerd nog 90 stuks,trouwens ik heb ook druiven op moerbeihout gelegd als hij smaakt stuur ik daar ook iets van mee,heb 6 liter geprobeerd,als hij lekker is kan je vader de volgende keer een vaatje uit Roemenie meenemen.in die vaatjes kun je als ze nieuw zijn drank ingooien en laten staan,je hoeft niet de eerste keer 3 mnd.ivm smaakafgave,tenminste dat zeggen ze daar.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben ook heel benieuwd naar die vaatjes Chris. Mijn vader wilde ze al voor mij meenemen maar na wat onderzoek kwam ik er achter dat ze eigenlijk alleen voor het rijpen van Balsamico worden gebruikt. Mocht het toch lekker worden dan kunnen we er mischien wat mee. Dan koop ik ze via jou, in in roemenie, dan hebben ze daar weer extra werk en wij mooie vaatjes!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan ik heb ze er dit jr.mee langs de weg zien staan,kunnen ook eiken geweest zijn.als ik ze dan niet vind zaag ik een boom om en neem ik 50 kg mee naar Nl.de rest laat ik na sturen.hahaha,kunen we stukjes in de fles doen.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan ik heb zo net een beetje van die met moerbei geproefd,kan zeggen smaakt niet verkeerd,is pas 3 wkn oud maar ruikt en smaakt niet slecht.tegen de tijd dat jij hem krijgt is hij wat ouder en ik zet hem nu in de zon dus neemt wat sneller de smaak van het hout aan,dus geduld.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel als je het alc.persentage verhoogd word hij weer helder 50-55% komt door de olie die in de schil zit,of probeer eens door een paar lagen keuken papier te filteren blijft veel van de olie hangen,ja hij weer met z'n keukenpapier.gr.?Chris.V

 

Hoi Chris, nu opeens vallen bij mij heel veel kwartjes met name met De olie. Het komt dus wel degelijk mee en dat idee had ik al wel eens maar kon er geen vinger achter krijgen als je begrijpt waar ik naartoe wil.

 

De citroen smaakt overigens heel erg goed maar denk dat ik hem nog eens overhaal ( waarom niet met een grainfather op stroom en een beetje water en wat tijd) en dan in het glas voor het ouzo effect.

 

Sterker, gooi die 2,5 liter nu weer in de ketel en 2,5 liter schoon water erbij. En dan zo het verschil proeven. Man man man, interessant forum dit! 

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gisteren gestookt ,het sap was helemaal geklaard resultaat 2250ml calvados aan juist 40° met cuts.Dit was de eerste stook de calvados heeft een nacht gestaan met een papiertje op voor het luchten. Hij ruikt heerlijk:)

 

PS nog een tweede keer stoken of niet wat denken jullie ??

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De mijne is slechts 1 x gestookt en ligt nu op houtsnippers, zie foto. Hij is echt heel erg lekker aan het worden. Probeer het maar, met een enkele stook heb je wel maximale appelsmaak.

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja Jan ik was aan het twijfelen voor de smaak he hij heeft een heel goede zachte geur nu

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan zou ik er niets maar aan doen hoor ?

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

PS het projectje met het deksel van de T500 is geslaagd .Ik ga de boiler ook nog bestellen bij je 😉

Beantwoorden
Pagina 6 / 8
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?