Goedenmorgen mede stokers,
Zojuist aangespoeld en hoop een boel te leren hier!
Ik ben al een poosje zelf al het destilleren mbv een 5 liter ketel, als basis gebruik ik een sugarwash. Elke keer na 2x of 3x destilleren blijft er een scherpe alcohol smaak/geur in het resultaat achter. Ook na het verdunnen blijft deze aanwezig. Ik ben me bewust van de foreshots en de andere cuts en vang deze ook apart op.
Iemand die enig idee heeft waar dit vandaan kan komen?
Ik destilleer de sugarwash naar neutrale alcohol, laat botanicals voor gin erin trekken en destilleer nogmaals. Verdunnen en soms nogmaals destilleren en verdunnen.
Hopelijk kan iemand mij helpen, alvast bedankt en fijne dag!
Hoe maak je de sugarwash?
Welke ketel gebruik je?
Op basis van wat kies je je begin- en eindpunt?
Ik verwerk 9 kilo suiker in 10 liter verwarmd water, dan aanmaken met koud water tot 25 liter totaal. Een zakje turbogist wordt toegevoegd zodra het mengsel 20° bereikt. Wanneer het waterslot stopt met verademen is het naar mijn beleving voltooid?
Bij de volgende ga ik een klein sample nemen en checken met jodium. Gehoord dat dat een goede optie is om te kijken of het vergist is?
De ketel die ik gebruik is een 5 liter 'whisky' alambiek destilleerketel.
Heel slordig, maar de begin/eindpunt doe ik op gevoel, is er een manier om dit consistent en fatsoenlijk te doen?
een suikerbeslag bestaat uit water ,gist , gistvoeding , citroenzuur .en suiker .
Wanneer dan de suiker eerst geinverteert is , de SG is goed en vergistings temp goed stabiel . Dan is begin voorwaarde daar .
Wacht nooit te lang met de vergiste stookwijn af te stoken en hevel zo min mogelijk gist restanten mee in ketel
De stooktemperatuur op brug 78,3 tot 81 gr en tijdig scheiden van voor en naloop.
Let wel er zijn bepaalde gist producten die een " eigen karakter " / smaak geven .
Oke! Dus het suikerbeslag wat ik gebruik is niet optimaal. Dan zal ik het volgende x gaan proberen met de tips die je gaf, Robbert. Bedankt.
Is er toevallig ook een helpgids te vinden voor gin stoken?