Hoi allemaal,
Afgelopen donderdag voor het eerst gedestilleerd met de T500 met refluxkolom. Is super gegaan. Opbrengst van 3,5 liter alcohol 94% (eerste 200 milliliter apart gehouden). We hadden een pure Yeast gebruikt van still spirits.
Maar nu horen we her en der iets over het "rijpen" van blanke alcohol.
Is dit nodig?
waarom precies?
Hoe doe je dit en ook hoe lang doe je dit?
Groet Stookabilities
Hi Stook
3,5l aan 94 graden geeft ruwweg 8l aan 40 graden.
Ik veronderstel dat je bij het stoken alles opgevangn hebt in 1 fles en geen cuts gemaakt hebt.
Zet die 8l bv in 8 flessen van 1l. Proef die alcohol. Is die lekker en OK voor je doeleindes : niets doen en alleen een weekje laten rusten, al dan niet met een prop in de hals van de fles.
Is die alcohol niet lekker (bv turbogist suikeralcohol vind ik persoonlijk niet lekker) dan even melden en kunnen we je verder helpen met
macereren
opnieuw stoken
verbeteren
etc
Peace
limoncello maak je van zeer sterke alcohol, liefst 90% of hoger. Dus verdunnen is geen optie in dit geval. Ik worstel zelf ook nog steeds met deze vraag omdat ik ook veel alcohol heb staan die ik niet ga verdunnen. Die wordt gebruikt voor de Nocino in juni.
Ik weet nog steeds niet wat nu het beste is nadat de pure alcohol vers gestookt in de fles gaat. Hoe lang open laten staan? Ideale temperatuur?