Vroeger had je hier helemaal geen mais en door veredeling kon het wel in Nederland groeien dus dat zou ook met suikermais zo kunnen zijn wie weet.
Groeit hier Pinodestoker,zelf gezien en een paar geleend vorige jaar.wij hebben ook echte Limburgse Vlaai,prachtige provincie hier ze hebben zelfs mij?-punt??
25 kilo droge Bordeaux Suikermais is onderweg. Eens kijken wat we hiermee gaan doe en hoeveel suiker het daadwerkelijk bevat. Chris gaat eerdaags aan de slag met de verse suikermais. Wellicht dat hier straks een nieuw True and Tried recipy uitrolt! Leuke projecten dit!
Ik ga hem de volgende week halen,ik heb helaas deze week geen tijd,maar ik ben benieuwd wat het word.
25 kilo is binnen, nu eens op zoek naar een goed recept.
Ken je een aardige Bourbon mee maken ?!
Bourbon moet volgens de wet voor minimaal 51 procent uit maïs bestaan. Dat betekent dat producenten behoorlijk wat vrijheid hebben bij het invullen van de andere 49 procent. Vaak wordt een mix gebruikt van rogge, gemoute gerst en soms ook tarwe. De verhouding waarin deze granen worden gebruikt liggen per producent vast in een zogenaamde mash bill.
Dat dacht ik ook ? het is echt een rode mais zoals het plaatje bovenaan dit topic. Nooit eerder gezien. Ik las dat ze het mengen door duivenvoer om die beestjes extra energie te geven voor lange vluchten. Het schijt echt veel suiker te bevatten. Morgen eens wat testen om er achter te komen hoeveel ik nodig heb als ik geen suiker zou willen toevoegen.
Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het ga aanpakken, maar ik heb alvast 4 kilo te weken gezet. Benieuwd hoe het er morgen uitziet. 4 kilo aangevuld met water tot een totaal van 9 liter. Ik denk morgen koken en de staafmixer erdoor. En dan eens meten hoeveel suiker deze zoete mais echt bevat.
Eventueel heb ik ook nog whiskymout in huis om wat enzymen toe te voegen en inplaats van het aanbevolen handje rogge kunnen er altijd weer een paar plakken roggenbrood bij.
Hier en daar zit trouwens toch een gewone gele korrel tussen. Het is te verwaarlozen hoor 🙂
Ik ga nog eens amerikaanse fora af om tot een leuk recept te komen.
Als ik dit zo zie ben ik blij dat ik niet van maïs whiskies houd.
Waarom Erik? ?
Waarom ik niet van maïs whiskies houd of waarom ik blij ben?
Ik houd meer van mout whiskies maar spuug niet in een maïs whisky hoor 😉
Als ik het soepje zo zie dan ben ik blij dat ik dit project niet ga namaken, wel volgen. Maar je hebt me al van meer dingen overtuigd dus wellicht staat er bij mij over een tijd ook wel een zak duivenvoer te weken hahaha.
Weet je niet Erik mischien word hij heel lekker,zeker als dat twee profs.?maken
Klopt Chris (ik hoop ook stiekem dat Jan wat overhoud om mij te laten proeven).
Ik vind alleen het soepje er niet smakelijk uitzien maar dat zegt natuurlijk niets.
Oh jij gaat hem ook maken zie ik net, van jou wil ik hem ook wel proeven hoor 🙂
Ik vroeg mij idd af waarom je daar blij om bent ?
Ik lees veel goede dingen over de corn shine en wil er gewoon meer van weten, ook eens kijken of mn kleine moutmolen bestand is tegen de grote maiskorrels. In het ene recept wordt het geblenderd en het andere recept wordt het geschroot, cracked corn heet het dan. En het is gewoon leuk om het forum te vullen met experimenten waar anderen weer inspiratie door krijgen ?