Het is inderdaad een heel gedoe om 33 blikjes mais open te maken, hahaha! Hoeveel tijd zou dat kosten met zo'n rits/rats sluiting? Minuutje maximaal?
Wel dan rest er mij enkel nog je veel succes te wensen met je whiskey van blikmais. Je hebt zopas een nieuw segment in de alcoholproductie aangesneden met dit unieke idee. Laat ons vooral weten hoe hij smaakt ....
Precies ChrisV, noem mij maar ook van de oude stempel maar ik krijg 't schijt van hoe mensen met natuur en hun omgeving omgaan. We leven in een consumptiemaatschappij en dat zie je elke dag meer en meer. Vandaar ook dat ik gans dit blikmais-gedoe hierboven onzin vind ....
Mais in blik : 3,5€/kgFranse suikermais : 1,12€/kgGewone mais : 0,50€/kg
Mijn keuze is snel gemaakt …
We leven in een consumptiemaatschappij en dat zie je elke dag meer en meer.
Euh .. ja ... en ?
In de blikjes zit enkel mais, water en zout.
Als daar maar geen maden in zitten 🙂
Yay ! Ik kan ook leuk quoten !
Het is nu al weer een kleine drie weken geleden en vond het nu wel een mooi moment om de boel af te stoken. Begon met 60% en ben bij 30% gestopt. Resultaat 2 liter en een half litertje naloop.
Vind dit wel een beetje weinig maar goed, de smaak is verrassend zacht zo uit de ketel weet alleen niet of dit door de roggebrood of door de mais komt.
Het is wel een bemoedigend resultaat maar ga nog een paar batches maken voor een beetje rendement. Omdat het zo goed smaakt ben ik niet van plan het nog een keer te stoken maar direct in het 3 liter vaatje te stoppen.
Al met al een leuk experiment.
Nog ff een plaatje van mijn zelfbouwsetje.