Ik ga mijn alcohol over actieve kool filteren, wat is het beste, na het maken van de cuts of juist ervoor ?
Je filtert je eindresultaat, dus na de stook en na je cuts
Bedankt Jan, ik zal van de week actieve kool bij je bestellen.
By the road, wat werkt de klaringsmiddel enorm goed, veel beter dan andere merken...
als je de tijd neemt hoef je niet te klaren
Inderdaad, je klaart het dan wel, maar dan zonder klaringsmiddel.
Zelf hevel ik de wash over als deze is uitgegist in een ander emmer en ontgas hem dan goed.
Daarna zet ik hem voor 2 weken in mijn klimaatkast ( dit kan in dit geval ook gewoon een koelkast zijn ) op 7 graden en is hij klaar om gebruikt te worden.
Ik wil geen twee weken wachten, vandaar dat ik klaringsmiddel gebruik,
Ik las in dit document http://homedistiller.org/activated_book1.pdf dat je actieve kool altijd moet wassen vanwege de gebruikte chemicaliën, is dat ook zo met de steenkool uit de stookwinkel, want daar staat "food save" op.
Jan,
de actieve steenkool uit jouw winkel moet die nu echt gewassen worden of is dat door de fabrikant al gedaan ?
Ze raden aan er eerst wat water doorheen te laten lopen, volgens mij is dat meer om het compacter te maken.
Dank je, ik ga het doorlezen:
Er staat wel heel erg veel info en ik vind het ook wel een beetje overdreven hoor, ze schrijven dat echt alle drank gefilterd moet worden ook al schrijven anderen van niet.... tsja het blijft dus een beetje waar je je zelf het beste bij voelt.
Ze raden aan er eerst wat water doorheen te laten lopen, volgens mij is dat meer om het compacter te maken.
En om het losse gruis eruit te spoelen. Ik moet door mijn waterfilters van mijn koffiemachine ook eerst een spoelbeurt met water uitvoeren (en ook met Brita waterfilters moet dat en met het EZ filtersysteem van Still Spirits).
Spoelen ga ik zeker doen, maar er wordt vaak geschreven dat je het eerst een paar keer moet spoelen , dan koken en weer uitspoelen en 24 uur laten staan, een beetje bewerkelijk vond ik dat.
De andere keren heb ik alleen 2 liter kokend heet water gebruikt om door te spoelen,
maar toen vroeg ik mij af of de fabrikant dat al niet gedaan had.
Het is allemaal gelukt, ik heb het toch maar eens gekookt en er kwam een vette laag olieachtig supstantie boven drijven, deze heb ik eraf laten lopen.
Ik heb alleen te veel actieve kool gewassen, nu heb ik een natte hap over, hoe zou ik deze kunnen bewaren ? , na een paar dagen bederft het water natuurlijk....
Drogen in de oven?!