Meldingen
Alles wissen

Hoe maak ik een Whisky mash??

Pagina 6 / 6

Berichten: 2
(@alambik)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eerste stook beurt tot dat alc. perc. van destillaat die uit de koeler komt onder de 5 % zakt. Daarbij ruw nat mag niet onder de 20 % en liever minimaal 25%, maar niet boven de 30%. Bij fijn brand voorloop appart, dan hart niet onder de 60%, liever nog wat hoger, bv. 65%, en naloop tot onder de 5%. gemiddeld. In dit geval is de derde stook beurt niet nodig, zelf schadelijk is (of kan zijn).

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@ stoutmoedig..... leuke uitleg voor de douane/belastingmannen.....

gtz DB

 

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb voor een jaar terug op mijn werk wel eens een whisky gerookt op mijn werk, in een rook oven om het eind resultaat weer te verwerken in een ijs voor een nagerecht.

Ik heb dit in een koud rook oven gedaan en resultaat was best wel goed, en de gasten stonden versteld van de smaak.

Ik ben geen whisky drinker maar vond de smaak wel lekker.

tijden van het roken weet ik niet meer maar was best wel een tijd om de zoveel minuten getest of de smaak wel goed was, heeft er best wel een tijd ingestaan omdat het met nog meer ingrediënten werd verwerkt.

Misschien eens leuk om thuis uit te proberen  voor wie over een rook oven heeft.

 

Beantwoorden
Pagina 6 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?