Meldingen
Alles wissen

Houtsnippers en eikenvaten

Pagina 5 / 10

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Pinodestoker,
Ik gebruik het hout meerdere malen, maar inderdaad word het er steeds beter van.
De kleur is maar bijzaak vind ik, de smaak het belangrijkste.
Als ik genoeg heb verouder ik het ook nog in een weck ketel.
Het word alsmaar kekkerderderderdeederder.
Proost.
Gr, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En zo is dat, proost!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Helaas om dat het zo lekker word is het zo vlug op,heb maar weer 5 liter op eiken gezet,heb over 2 wkn weer een feestje.ik hoop dat ik met 10 ltr.uit kom,leven is hard.gr.??Chris.V

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zijn er hier toevallig mensen die nog ondere bestanddelen toevoegen dan alleen eikenhout ?

dus een goed recept voor "spiced rum" ?

ik heb ondertussen al wat in potjes staan met diverse kruiden, even afwachten wat dat gaat worden.

Ik had nog een zak eikenhouten rook snippers voor mn BBQ liggen, dat zou van whiskey vaten komen, dat rook ook inderdaad naar whiskey, deze door de rum gedaan en dat lijkt heel goed te werken, ruikt heerlijk

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hoy,

met snippers moet je oppassen niet te veel in doen want anders gaat de houtsmaak overheersen.

ik weet niet of je de whiskey van mij geproefd hebt op de BBQ, dat was 3 gram / liter 14 dagen laten trekken, voor echte whiskey liefhebbers mag dat meer zijn, voor ons is dat meer dan genoeg.

 

Grts. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dumo als de houtsmaak overheerst dan verdun ik hem weer,probleem is dan opgelost,maar ik vind die houtsmaak niet verkeerd.gr?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgens moonshiner Jim Tom zou een handje rogge in je ton garant staan voor good shine...
Of het echt zo is?

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Marvin "Popcorn" Sutton's life was covered in a documentary on the Discovery Channel called "Moonshiners". The legendary bootlegger once said that the malt ( a combination of corn, barley, rye) is what makes the basic moonshine recipe work.

 

Werd Jim Tom niet de master van bourbon genoemd wanneer hij werd uitgenodigd door Mike en Eric? Is al even geleden dus ik kan fout zijn maar bourbon is rogge en mais (+51%) in elk geval

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@ndre je kunt het ook meerderemalen gebruiken werkt goed . Ik heb een tip gekregen  als je het vers gebakken eikenhout  een week laat drenken in port en vervolgens laat drogen het later weer een heerlijke smaak afgeeft in de whisky ore what ever .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb gisteren mijn druiven stooksel op eiken snippers geproefd,net cognac,ben er zeer tevreden over,ik heb nu ongeveer 20 liter op deze wijze gemaakt,dus kan ik een paar een tijdje laten liggen,ik geef het bezoek wel die zonder eiken,ik had de snippers ook niet afgewogen,als ik de kleur en de reuk goed vond overgeheveld in flessen en de snippers weer gebruikt resultaat ?,die ik meegenomen had op het treffen had ik niet zo lang op eiken gelegd,deze is nu voller van smaak dus nu nog laten rusten,gr.?Chris.V.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris, 

Waar haal Jij toch die partijen met druiven en dergelijke vandaan?

Groet, @ndré?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre ik heb het geluk dat ik iemand ken op de veiling bij mij in de buurt ,als die fruit hebben staan,dat niet meer voor de verkoop geschikt is kan ik dat voor een prikje of voor niets hebben,soms 500 kg.daarbij heb ik nog een vriend waar ik vorig jr 150 kg appels van gekregen heb,leverd mij dit jr.weer en peren.zo kun je wel goedkoop stoken.ik weet niet of je in de buurt van Venlo woont anders wat ik te veel heb kun je van mij krijgen.en anders probeer eens of er een groente veiling bij jou in de buurt is,is mischien wat te regelen.gr?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn nieuwe eikenhouten vat geeft heel veel smaak af aan alleen al het water wat ik heb gebruikt om het vat te dichten. Ga daar voorlopig mijn dure rum niet aan wagen en gooi een paar maanden neutrale alcohol van 92% in het vat. Althans ben ik van plan. Is dat wijsheid? 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Chris,

Bedankt voor je reactie?

ik woon in Twente en hier is volgens mij geen veiling of zo in de buurt.

ik was laatst in wellerlooi daar hadden ze bij de kassen wel containers staan met tomaten.

zelf heb ik wel een grote appelboom, pruimenboom en 2 druivenstruiken, maar daar eten de vogels ook van.

Ik zal wel eens kijken waar ik fruit en dergelijke kan krijgen (kopen) om te verstoken.

Ik blijf rondkijken.

Groet, @ndré?

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn nieuwe eikenhouten vat geeft heel veel smaak af aan alleen al het water wat ik heb gebruikt om het vat te dichten. Ga daar voorlopig mijn dure rum niet aan wagen en gooi een paar maanden neutrale alcohol van 92% in het vat. Althans ben ik van plan. Is dat wijsheid? 

Geen 92% erin gooien maar 65%, nadien ook de rum op 65% op het vat steken.

Verschillende smaken komen vrij per %

 

Ikzelf zou de rum direct op vat steken voor 2 weken om te starten dan proeven, week rusten dan proeven,...

Beantwoorden
Pagina 5 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?