U neme 30gram jeneverbes met 15gram citroenschil(gedroogd) en 15 gram bittere sinaasappelschil (gedroogd).
Plaats dit in een mandje in de ketel of in de kolom, gooi nu 7 liter stookwijn erin(17%). Rustig stoken en de voor- midden- en naloop apart houden. Alles verdunnen met water tot 40%.
Als het goed is ziet het er niet te drinken uit (wit) en als je het proeft smaakt de voor- midden en naloop allemaal hetzelfde, naar natte dooie hond.
Cheers!
Grapje natuurlijk, maar wat is hier fout?
Ik ben lichtelijk teleurgesteld..
Was alles al wit voor het verdunnen?
Nee, achteraf pas. Er kwam een mooie kleurloze lekker ruikend watertje uit de ketel
Wanneer je citroenschillen (zestes) laat trekken in een hoog percentage alcohol krijg je een transparant gele vloeistof. Verdun je dit met water dan slaat het blind. Dit komt door de deeltjes (citroenolie) die niet oplosbaar zijn in water. Ik vermoed dat deze oliedeeltjes meegekomen zijn met de alcoholdampen en dus ook niet in water oplosbaar zijn. Maak je je jenever weer sterker dan zal hij weer helder worden verwacht ik.
Dat de smaak slecht is.... geen idee.
Tsja, beginnersongeluk denk ik dan. Paar keer verstoken en hopen op iets beters en er van leren. Wat je zegt met de citroen zou best goed kunnen. Ik dacht in eerste instantie dat t aan het harde water lag, maar hetzelfde gebeurde na de tweede stook toen ik gedestilleerd water gebruikte. Dat water voor strijkijzers en accu's, waar op staat dat het niet voor consumptie is. Maar eigenlijk toch wel.. maar dat komt weer door scheve regelgeving.
Gewoon nog maar eens stoken π