Troet,
prachtige foto van je kolommen, heb je er ook meer details van of plannen? (of is hier patent op ;-))
Er zijn al meerdere malen foto’s van mijnspullen geplaatst maar ik kan je niet zo goed uitleggen hoe je ze kan vinden. Ze zitten ergens op ,,stel je voor,,
Op stel je even voor nr. 14 staat een filmpj van me . ?
Je kan met soda strippen maar i.d.d. sommige stoffen als boterzuren kunnen weer verzepen .
Maar die muffe geur zou ook zwavelwaterstof kunnen zijn .
dan zou je kunnen proberen met neerslag kalk er door te roeren en opnieuw overhalen .
Iets begrijp ik niet,ik stook ontzettend primitief,ik meet niets,werk niet echt higienisch,maar ik heb nooit van die problemen,ik stook zelfs in Roemenie met fruitvliegen en larven op hout nog een goeie borrel,dus wat doe ik beter?
En op 22 staat mijn thumper .
chrisV . Jij kent de oude basis principe
En je geeft het proces tijd .
simpel nuchtere oude wijdheid !
Er is heel veel nieuws en moderne spullen te koop allemaal heel mooi . maar het fundament is het zelfde gebleven .
Wat een eer ??
Alleen de kosten hoger.ik vind het leuk op de oude manier en het werkt ook nog.
Esters kan je verzepen Maar boterzuur toch niet. En de ester van boterzuur en ethylalcohol (ethylbutyraat) heeft zelfs een aangename fruitige geur. Waterstofsulfide kan ik uitsluiten want ik ken die geur maar al te goed en is in de stookwijn en destillaat niet te bespeuren. En die vieze geur komt altijd met het begin van de naloop dus ik heb er weinig last van in het hart. Maar er zijn ook veel goede smaken die hand in hand gaan met de vieze. Als ik nu zou weten om welke stof het gaat kon ik het misschien sterk verminderen. Een mogelijkheid zou ook een verbinding van waterstofsulfide en alcohol thiolen genaamd (verouderde benaming mercaptanen) en die verbindingen kunnen stinken. Die geur waarover ik het heb ruik ik ook heel sterk in J&B whisky in andere dan weer niet. Scheikunde heeft me altijd geïnteresseerd dus als ik iets ruik weet ik graag wat ik ruik.
Ook leuk om te lezen want zonder gist geen stookwijn:
https://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/166/365/RUG01-002166365_2014_0001_AC.pdf
Esters kan je verzepen
Is dat te verhelpen? Heb ik in 1 drankje een soort zeepsmaak.Ik had 2 flessen gekregen met perenwater en aan 1 van de 2 koriander erbij gedaan en die heeft een zeepsmaakje gekregen. Is een likeur van gemaakt.
Volgens mij is er niets aan de hand met je drankje maar zit dat in je genen:
https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/smaakt-koriander-naar-zeep
Oké apart, ik vind koriander echt heerlijk door het eten en ook door diverse dranken. Al bij diverse toegepast en geen zeepsmaak, misschien de combinatie.....