Er is een verschil in smaak tussen korianderblad en korianderzaad.
Ik gebruik korianderzaad bij dranken en blad bij het eten.
Is het een zeepsmaak van de koriander of van de restant vetzuren ?
Je kunt wat beetje citroenzuur toevoegen.
Of wat limoensap niet te veel anders krijg je limoen frisheid .
ook kun je een klein beetje sulfiet toevoegen .
(wanneer je niet te veel gebruik gaat
Sulfiet zich na enige tijd met suiker en aldehyden binden en ben je daar weer vrij van .)
Is het een zeepsmaak van de koriander of van de restant vetzuren ?
Dat weet ik niet omdat ik het perenwater heb gekregen, ik ga de fles in 2en splitsen en jouw tips uitproberen zodat ik hier in de toekomst rekening mee kan houden, thx
Ik gebruik korianderzaad bij dranken en blad bij het eten.
Je kunt ook korianderzaad (ketoembar) in gerechten gebruiken 🙂
De korianderhaters ervaren de zeepsmaak bij gebruik van het blad en niet van het zaad. Ik ben ook een liefhebber van korianderblad, heerlijk in Indiase gerechten.
Ja fantastisch, koken met stoken. Lijkt me een mooi nieuw tv programma. Denk dat ik wel een goede presentator weet....
als die presentator Gordon heet gelijk ddos erop
Joke stop toch met koken ga liever stoken mijn lieve joke.... LMAO!
als die presentator Gordon heet gelijk ddos erop
Verschrikkelijk zeg, ga nog liever aan de methanol....
Dacht meer aan de reporter van de stookforum 🙂
Sorry bij mij is de wijsheid in de kan na twee flesjes ginebras.miguel.
Volgens mij is er niets aan de hand met je drankje maar zit dat in je genen:
https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/smaakt-koriander-naar-zeep
Dan zit er toch wel iets in je drankje. Dat anderen er geen last van hebben, doet aan de aanwezigheid niks af.
Dat anderen er geen last van hebben, doet aan de aanwezigheid niks af.
Ik heb samen met mijn meissie geproefd en zij heeft het ook.
Met citroenzuur is het bijna weg, ik heb de sulfiet even achterwege gelaten. Nog geen ervaringen mee en voelt niet goed om op te drinken. Al weet ik zeker dat Robbert het niet zo maar zegt en het zou kunnen.
ScS sulfiet in normaal (minimaal) gebruik word gebonden en is dan deel van andere stof . Suikers en aldehyden bind het mee . te veel sulfiet zoals in de slechte wijnen of chinees eten ter voorkoming van bederf geeft hoofdpijn omdat de verhouding niet klopt en niet alle sulfiet zich bind .
Dus net als veel andere zaken : gebruik zoals voorschrift te veel werkt averechts.
ScS Esters verzepen enkel in alkalisch milieu. https://nl.wikipedia.org/wiki/Verzeping
sulfiet is een van die stoffen dat klopt .
Caustic soda is ook een middel wat gebruikt word . Ergens hierboven staat ook iets erover .
Ik probeer het zelf niet al te veel aan ye prijzen als hulp middel .
Verkeerd en onervaren gebruik kan dat soort middelen kan ernstige gevolgen hebben .