Interessant. Welk middel heb je gebruikt? Snel zeg in 15 minuten.
Ik krijg het wel altijd schoon met keuken papier lukt het niet ,dan doe ik er nog twee laagjes wit wc papier tussen.nooit iets anders gebruikt en altijd helder.moet er wel bij vertellen dat Limburg goed kraanwater heeft.
fles overgegoten in maatbeker en gedroogd eiwit erdoor geroerd . Even laten staan en door trechter met aquarium filter watten terug gegoten in fles .
Leerzaam! Dank.
Wij hebben hier erg hard water ChrisV .
Normaal gebruik ik daarom altijd pakken bronwater . Nu een keer niet in huis gehad dus even snel kraanwater gebruikt .
Deze vorm van vertroebeling lukt haast niet met papier dan blijf je bezig met laag op laag keer op keer overgieten .
Dit werkt gewoon snel en adequaat .
Wanneer je gewoon eiwit gebruikt gaat iets langzamer maar werkt ook sneller en beter dan papier .
Tja Kon alles maar met papier filter .
Ja hier heb ik met kraanwater totaal geen problemen.komt hier uit de grond.
Aquarium filter watten, filteren die goed? En gedroogd eiwitten poeder neutrale versie waar word die verkocht?
Het is voor verschillende doeleinde uitstekend filtermateriaal .( wel eerst voor gebruik flink spoelen )
Ik bestelde meestal de eiwit poeder bij dezelfde waar ik mijn ( vloeibaar ) mout altijd bestelde in engeland .
Je kunt het ook bij bodyshops geloof ik momenteel krijgen .
( Over mout moet ik even wat dingen aan Munckerik vragen . Ik wil zijn mout proberen voor mijn bourbon.)
Gebruik alleen water uit de Brieta waterfilter , gaat prima .Β
❄️❄️❄️ Helder . ?
Dat is inderdaad een goede manier Troet ? .
Op andere forums lees ik erover:
Β
When proofing, you slowly add water to the alcohol, you don't add alcohol to the water.
The reason for this is that the first alcohol added to water will face extreme dilution, very low ABV. The low alcohol content, and high water content, will cause a number of reactions to take place - the most obvious is hydrolyzing esters that may exist in the alcohol into their constituent acids and alcohols. Many of these long-chain carboxylic acids can cause haze when they clump, and it's not likely they will esterify again at a lower ABV.
If you are simply mixing the two together in one shot, it's not really relevant. But slowly dripping in alcohol is without a doubt the worst way to dilute.
Dat is ook een reactie op water maar niet deze .
Dit hier is oorzaak hard water Gompie .
Alcohol was in dit geval ook Zeer hoog percentage waar ik in maatbeker water bijvoegde onder kraan . dus niet andersom alcohol in water.
Dit was calcium - magnesiumfosfaat en bicarbonaat neerslag .
Dat komt van de reactie van alcohol op calcium en magnesiumzout in het leidingwater .
( er staat hier standaard jarrycan schoonmaak azijn . Douchetegels , kranen en wasmachine houden we wel wat schoon van kalkaanslag zo .maar koffieapparaat houd het meestal na jaar hier voor gezien )
Dat is hier ook zo Robbert. We denken aan een vaste water ontharder.
( Over mout moet ik even wat dingen aan Munckerik vragen . Ik wil zijn mout proberen voor mijn bourbon.)
Ik ben nieuwsgierig Robbert π
Ah Munckerik ! Licht gerste mout diastatisch en licht roggemout diastatisch Heb je dat ? zo ja ook geschroot ? Hoe grof of fijn ?
Beetje info daarover .
en De west Coast gist van Mangrove Jack ??