Meldingen
Alles wissen

Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling

Pagina 9 / 14

Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Op andere forums lees ik erover:

 

When proofing, you slowly add water to the alcohol, you don't add alcohol to the water.

The reason for this is that the first alcohol added to water will face extreme dilution, very low ABV. The low alcohol content, and high water content, will cause a number of reactions to take place - the most obvious is hydrolyzing esters that may exist in the alcohol into their constituent acids and alcohols. Many of these long-chain carboxylic acids can cause haze when they clump, and it's not likely they will esterify again at a lower ABV.

Dat is interessant! Als dat effect echt zo sterk is als hier gesuggereerd wordt, zou je dit kunnen gebruiken om een neutraal te maken of te verbeteren!

Heb je een link naar je bron, want er valt vast veel meer over te zeggen en dat is vast en zeker ook al gedaan.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ah Munckerik ! Licht gerste mout diastatisch en licht roggemout diastatisch Heb je dat ? zo ja ook geschroot ? Hoe grof of fijn ? Beetje info daarover . en De west Coast gist van Mangrove Jack ??

Hoi Robbert, gerstemout met het best diastatische vermogen wat ik heb is Distillatiemout Bio maar ook Pilsmout Bio is prima te gebruiken. Ook roggemout heb ik Roggemout Bio. Alle mouten kunnen zowel geschroot al ongeschroot geleverd worden. Via mijn handige tool, Bio Moutstort op Maat, kun je tot op de gram nauwkeurig je moutstort samenstellen en daarna kiezen voor geschroot of ongeschroot.  https://bio-brouwmaat.nl/product/bio-moutstort-op-maat/

 

West Coast heb ik ook:  https://bio-brouwmaat.nl/product/mangrove-jacks-m44-us-west-coast-yeast/  

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Er wel nog een paar foutjes uithalen hé

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

??

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Rvs staalwol bevat ALTIJD iJZER!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er is ook staalwol van chroom nikkel staal zonder ijzer . maar vind je niet in de supermarkt of kookwinkel
Wordt vervaardigd voor offshore doeleinden voor o.a. filtering zeewater waarvan weer drinkwater wordt gemaakt . waterzuivering aan boord . en gebruikt in visindustrie.

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Maar dat is dan geen roestvast staal meer. En met citroenzuur kan je onmogelijk acetaten vormen. Dat kan enkel met azijnzuur.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

RVS is een aanduiding voor Staalsoorten die bestand zijn tegen oxideren. het zijn Roest Vaste Stalen. daar vallen chroom nikkel stalen en chroom molybdeen ook dus onder . Er zijn diverse categorieën RVS die worden aangegeven in getalen b.v.b 304, 316 .
En beter lezen Stierke er staat : de geur door aanwezigheid van azijnzure of citroenzuren en ethyl komt OF ! door het zich te verbindingen van zuur en ethyl door ook aanwezigheid van zwavelzuur of zwavelwaterstof waardoor ethylacetaat ontstaat.
Dus indicatie van een acetaat geur geeft aan dat er veel zuren zijn naast alcohol !!!
en dat het ook bindingen kunnen zijn .
maar niet dat citroen zuur een acetaat binding vormt .

Maar als je
wil mierenneuken kunnen we ook de niet genoemde zuren en esters een hele verhalen over houden die aanwezig zijn die bindingen kunnen aangaan met elkaar en andere aanwezige stoffen met de scheikundige formules en al . En ik heb ze hier liggen voor jou om na te lezen Stierke

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een paar pagina's uit " handboek boekje voor de alcohol en likeur distilleerderij "

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kees, dit is de link:

https://www.stilldragon.org/discussion/comment/61352/#Comment_61352

Als je op Russische forums kijkt, vinden ze je een idioot als je het andersom doet, zij vinden dit een basis die je moet kennen.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt!

Ik verdun altijd al door water in alcohol te kieperen: het water zakt dan naar beneden en mengt vanzelf al wat. Maar deze truc zou kunnen helpen om ongewenste smaken te verwijderen. Op een vrije dag eens wat gaan mengen en roeren.

Er is op Russisch-talige fora veel interessants te vinden, maar ik spreek geen Russisch en ben dus afhankelijk van on line vertalen. En dat is toch wel erg moeizaam! Bovendien laten ze vaak de plaatjes niet zien.

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

staal is een legering van ijzer met andere elementen. Dus als het niet grotendeels uit ijzer bestaat is het geen staal. Het wel of niet magnetisch zijn van RVS hangt ook af van de structuur. Thuis heb ik een RVS afwasbak die op de vlakke stukken nauwelijks magnetisch is en op de sterk gebogen delen wel. Oorzaak is de structuurverandering die ontstaat tijdens het persen van de vorm. De verbindingen met citroenzuur heten citraten. Zo heet de verbinding tussen ethanol en citroenzuur triethylcitraat. En het heeft zelfs een E-nummer:E1505. Misschien kan je beter acetaat geur vervangen door acetaat achtige geur?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

RVS - Roest Vast Staal is zelfs een Begrip in staal industrie voor metalen die resistentie hebben voor oxidatie . Je kunt natuurlijk ook alle vormen van ijzer , metalen , edelstalen en edelmetalen per elementen gaan op noemen per materiaal of nummer legeringen .
Maar voor een forum kun je het beter bij een begrip houden dan met te moeilijke woorden te komen .

( ! Voorbeeld van een begrip ! iedereen kent een baco ! maar Baco is een merk . Vraag je om een engelse sleutel weet niemand wat het is . )

Acetaat geur of acetaat achtige geur ?
Er zijn ook die noemen het lijm lucht aan hun drank .
je bent aan het mieren neuken .
Het stukje is geschreven betreft een handje beginselen .
Beetje begrijpelijk voor beginners ..

mooi dat je de verbinding van citroenzuur als citraten en alcohol binding triethylcitraat) weet te noemen.
Voor andere lezers zonder middelbare school scheikunde fijn dat je het even toevoegen wil .

Er zijn nog veel meer zuren werkingen van zwavelzuren , azijnzuren , boterzuur e.d. als bindingen en oxidaties te benoemen En hoe daarmee te werken .
Toevoegen , verwijderen , Gebruiken te verbeteren of corrigeren .
Hoe uitgebreid wil je het hebben ?

Hoever wil je gaan met mieren neuken ?

Er staan hier receptje van roggebrood wat men whiskey noemt .
suiker alcohol waar kruiden in worden getrokken noemt men Gin.
mensen die wat alcohol mengen met een flesje .

Het is een forum van gewone mensen !

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9965
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nog paar stukje info uit handboek voor alcohol en likeur distilleerderij

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geweldig toch die wereld van de organische chemie. Tijdens die zomermaanden ga ik mij hier  in verdiepen. Tijdens de middelbaar school was dit mijn lievelingsvak en de interesse is nooit echt verdwenen. 

Beantwoorden
Pagina 9 / 14
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?