Meldingen
Alles wissen

Koelen van je wort ?


Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zoals de titel al een beetje zegt:

Is het bij het brouwen van whiskey belangrijk om na het verwarmen van de mout/water het daarna snel terug te koelen ?

Beantwoorden
5 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja ook dan is het belangrijk. Je wilt immers geen infectie(s) oplopen. Warme wort/mash is daar zeer gevoelig voor .

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Maar een koeler besteld *

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met bier ontsmet je hem met kokende wort, wanneer je je whisky mash niet kookt moet je hem van te voren wel eerst ontsmetten (5 minuten kokend water doorpompen bv.)

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is een spiraal koeler

Ik ga het allemaal onder vinden de komende Tijd.

Soms lees je dat infecties juist smaak geven aan whiskey

Maar schoon werken vind ik wel een prΓ©

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een spiraalkoeler pomp je inderdaad niet door πŸ˜‰

Ik zit een beetje vast in mijn Grainfather-koeler-gedachte.Β 

Infecties kunnen inderdaad best wel interessante smaken geven het nadeel is dat je niet weet welke smaak.

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?