Meldingen
Alles wissen

mijn eerste sugarwash , mijn eerste stook

Pagina 3 / 5

Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hou er een aansteker of lucifer boven,als die uitgeblazen word is het aan het gisten.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook dat net geprobeerd maar helaas de aansteker bleef gewoon branden

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ach wat erg, de eerste keer een mislukking. Maar geloof me als je het doet zoals ik eerder schreef gaat er niks fout anders stuur ik je op mijn kosten een nieuw zakje gist. Dus niet klooien met zooi erbij gooien, geen brood, geen appelsap of tomatenpuree . Helemaal niks!

8 kg suiker oplossen in 10 liter water, 11 liter koud erbij tot je onder de 30 graden bent. Draaikolkje maken in de mash en de gist erin laten valen. Goed roeren zodat er geen klontjes zijn gedurende 1 minuut, waterslot erop en binnen 30 minuten loeit het waterslot. Wedden? 

Beantwoorden
Berichten: 10
 Sal
(@sal)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat gebruiken jullie om te filteren?

 

Beantwoorden
Berichten: 10
 Sal
(@sal)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry nog een vraag; zou iemand me ook eens willen uitleggen waarom je die sg waardes moet meten?

Beantwoorden
Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De gist was nog goed van datum tot 2019. Vanavond wilde ik t weggooien maar......deksel eraf en wat zag ik? Iets bruisend als koolzuur in limonade.Gelijk de Chris test gedaan en de aansteker ging uit. Top truckje chris dank je wel weer wat geleerd. Deksel er maar weer op gedaan, waterslot doet niks maar als ik mijn oor tegen de emmer houd hoor ik t bruisen. Ik ga t zo maar eens laten staan. Oengabunga je had gelijk whahaha geduld geduld geduld

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Morgen of overmorgem kan je de sg meten en weet je meer maar toch heb ik er een hard hoofd in dat het helemaal goed komt. Niet om flauw te doen maar de start is niet optimaal geweest. Laat je het t.z.t. weten want ben zo ondertussen ook wel heel benieuwd. 

Beantwoorden
Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

misschien was het toch het brood dat het hem deed 🙂

Beantwoorden
Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eindelijk hij bubbeld en hoe goeiendag wat een gebubbel door t waterslot. Hoopvol....ik laat hem nu lekker uit bubbelen en dan zie ik wel verder. Geduld geduld maar opgelucht ben ik wel

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Dank je Lummel. Dit is hem. Ik ben er erg blij mee. 

Beantwoorden
Berichten: 3
(@waldmon)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mooie nieuwe ketel buurman.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ook een vraagje hierop,

moet ik elke dag de emmer, in mijn geval, schudden? 

Ik lees dat dit elke dag 2 Keer gedaan moet worden, maar op de gebruiksaanwijzing van de gist staat er niets van.

ik ga nl nu mijn suikerwater met de gist en het resterende water doen.

ofwel, wel elke dag schudden of niet ??

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schudden is helemaal niet nodig. De gist weet de suiker wel te vinden.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zo zie je maar, de een zegt dit de ander dat. Ik ga nu de gist door het ‘suikerwater’ roeren en dan........  volgende week voor het eerst stoken ?

Beantwoorden
Pagina 3 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?