Hou er een aansteker of lucifer boven,als die uitgeblazen word is het aan het gisten.gr.?Chris.V.
Ook dat net geprobeerd maar helaas de aansteker bleef gewoon branden
Ach wat erg, de eerste keer een mislukking. Maar geloof me als je het doet zoals ik eerder schreef gaat er niks fout anders stuur ik je op mijn kosten een nieuw zakje gist. Dus niet klooien met zooi erbij gooien, geen brood, geen appelsap of tomatenpuree . Helemaal niks!
8 kg suiker oplossen in 10 liter water, 11 liter koud erbij tot je onder de 30 graden bent. Draaikolkje maken in de mash en de gist erin laten valen. Goed roeren zodat er geen klontjes zijn gedurende 1 minuut, waterslot erop en binnen 30 minuten loeit het waterslot. Wedden?
Wat gebruiken jullie om te filteren?
Sorry nog een vraag; zou iemand me ook eens willen uitleggen waarom je die sg waardes moet meten?
De gist was nog goed van datum tot 2019. Vanavond wilde ik t weggooien maar......deksel eraf en wat zag ik? Iets bruisend als koolzuur in limonade.Gelijk de Chris test gedaan en de aansteker ging uit. Top truckje chris dank je wel weer wat geleerd. Deksel er maar weer op gedaan, waterslot doet niks maar als ik mijn oor tegen de emmer houd hoor ik t bruisen. Ik ga t zo maar eens laten staan. Oengabunga je had gelijk whahaha geduld geduld geduld
Morgen of overmorgem kan je de sg meten en weet je meer maar toch heb ik er een hard hoofd in dat het helemaal goed komt. Niet om flauw te doen maar de start is niet optimaal geweest. Laat je het t.z.t. weten want ben zo ondertussen ook wel heel benieuwd.
misschien was het toch het brood dat het hem deed 🙂
Eindelijk hij bubbeld en hoe goeiendag wat een gebubbel door t waterslot. Hoopvol....ik laat hem nu lekker uit bubbelen en dan zie ik wel verder. Geduld geduld maar opgelucht ben ik wel
Dank je Lummel. Dit is hem. Ik ben er erg blij mee.
mooie nieuwe ketel buurman.
Ook een vraagje hierop,
moet ik elke dag de emmer, in mijn geval, schudden?
Ik lees dat dit elke dag 2 Keer gedaan moet worden, maar op de gebruiksaanwijzing van de gist staat er niets van.
ik ga nl nu mijn suikerwater met de gist en het resterende water doen.
ofwel, wel elke dag schudden of niet ??
Schudden is helemaal niet nodig. De gist weet de suiker wel te vinden.
Zo zie je maar, de een zegt dit de ander dat. Ik ga nu de gist door het ‘suikerwater’ roeren en dan........ volgende week voor het eerst stoken ?