Meldingen
Alles wissen

mijn eerste sugarwash , mijn eerste stook

Pagina 5 / 5

Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag mijn eerste officiële stook gedaan ?

Op advies van jullie alles lekker rustig laten staan, mijn dank nog ?

Ik had een 20 liter stookwijn en heb dat in 2 keer gestookt met een keurig resultaat van 4 liter a 60%. Tenminste, ik ben er tevreden over.

De eerste stook heel langzaam gedaan en was voor 10 liter een kleine 31/2 uur aan het druppelen. De tweede iets meer hitte gegeven waardoor ik een klein straaltje kreeg wat haast hetzelfde alcoholresultaat gaf.

Morgen de fijnstook en ben reuze benieuwd. 

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Paolo, je werkwijze is ok hoor. Klaringsmiddel bevat alleen doorzichtige wijnsteenzuur, geen carbon. Gewoon je distillaat langs actieve kool laten lopen, dan ben je er ook.

Actieve kool dus in plaats van klaringsmiddel ? 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee actieve kool is niet i.p.v. klaringsmiddel 😉

Je kunt vloeibare actieve kool toevoegen aan je vergistende stookwijn.

Klaringsmiddel kun je gebruiken om je stookwijn te klaren wanneer de boel is uitgegist.

Actieve kool die Nimrax bedoelt is om je destillaat schoner te maken wanneer je bijsmaakjes wilt verwijderen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt Erik ik ze het effe als amateur. Kool uit stookwinkel gooi je samen met (superieur) gist van still in een ton met 8 liter suiker en 21 liter water ( of wat meer ik kijk niet zo nauw) en dan gooi je daar kool bij. Dat maakt het echt beter. Perfect voor limoncello bijv. 

 

Klaringsmiddel is scam. Althans laat het een paar dagen buiten staan en het kost niks. Kool vind ik wel nuttig. Maar dat kan klaringsmiddelsmiddel voor anderen ook zijn natuurlijk. En dan is het geen weg gegooid geld. Maar met een beetje geduld kom je ver. 

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mocht je gisting stil vallen, gooi er een paar pilletje B1 bij. Lucht er bij even schudden en hij gaat weer als de brandweer

Beantwoorden
Pagina 5 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?