Meldingen
Alles wissen

mijn eerste sugarwash , mijn eerste stook

Pagina 4 / 5

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goed uit laten gisten, vat dicht houden en heel goed laten klaren. Dat kan wel langer dan een week duren hoor πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi alles in vaten roer of schud niets,komt van zelf goed.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De gist doet zn werk. Alles borrelt als een gek dus helemaal blij.Β 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dus met rust laten,gaat van zelf.?maar geduld goed uit laten gisten.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wash bubbelt haast niet meer ( eens in de 5 a 10 minuten).

nu wel of niet klaren (met klaringsmiddel)? Ik begrijp eruit van wel, maar nog een beetje onzeker ?.Β 

De beginnersgids (uitgeprint) ondertussen haast uit m’n hoofd geleerd haha, dus moet goedkomen?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker uit laten gisten, dan klaart het ook vanzelf. Zolang het babbelt is het nog aan het gisten. Mocht je in een later stadium klaringsmiddel willen gebruiken dan eerst de CO2 er goed uit roeren.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

paolo hallo

Β ik begrijp dat je ongeduldig bent bij mij staat mijn sugerwash min. 1 maand om te gisten en klarenΒ 

stoken is iets waar je geduld moet hebbenΒ 

je kan beter een paar emmers bij kopen zodat je er 3 of 4 heb en dan alle weken 1 vullen en dan kan je elke week stoken na 1 maand

ik zelf heb er voor suikwater 3 en dan nog 1500l in vaten staan maar dat is fruit

en alles rustig laten vergisten en daarna lekker stoken ik doe om de 3dagen een stook van 25l

gr erik

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geduld heb ik gelukkig wel maar voor mij natuurlijk nieuw allemaal. Ik heb heel wat limoncello en andere drankjes genaakt van alcohol uit het buitenland en van vodka. Dit is natuurlijk veel leuker.

ik heb Alcotec 24 turbo klaringsmiddel liggen en wil het deze keer dan hiermee proberen. Ik ga vd week maar gelijk weer wat maken, misschien van appels of zo. Dan, wat ik eruit begrijp, gewoon lekker laten staan, niets meer aan doen en na een maandje het spul stoken?Β 

Inderdaad een idee om de nodige vaatjes of emmers erbij te halen en dan elke week iets maken.Β 

Dank jullie weer voor het overigens erg snelle antwoord. Een TOP forum dit ?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

paoloΒ 

als het volledig is uitgegist kan je er klaringsmiddel in doen en dan 2 dagen laten staan en dan stoken dat kanΒ 

gr erik

Β 

Beantwoorden
Berichten: 34
(@harry)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb mijn sugarwash overgeschept in een andere emmer en een paar dagen laten rusten. Zo wist ik zeker dat het uitgegist was, en kon het klaren zonder extra spul.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo deed ik het in het begin ook. Later word je steeds makkelijker, let maar op. Klaringsmiddel gebruik ik al heel lang niet meer. Als het maar lang genoeg staat,klaart het zichzelf. Tenzij je haast hebt. Maar ach, het is hobby he? P.s. Harry, goed bezig man, je krijgt er lol in! Cheers! πŸ˜‰

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat denken jullie, eerst voorzichtig overdoen naar andere emmer zonder gestressten van de bodem mee te nemen voor ik ga klaren met middel of gewoon zo (CO2 eruit roeren) het klaringsmiddel erin. Volgens mij zit er toch ook o.a. kool in om de smaak te reduceren?Β 

Beantwoorden
Berichten: 34
(@harry)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha, dank je. Krijg er absoluut lol in!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha top!! Cheers man!!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Paolo, je werkwijze is ok hoor. Klaringsmiddel bevat alleen doorzichtige wijnsteenzuur, geen carbon. Gewoon je distillaat langs actieve kool laten lopen, dan ben je er ook.

Beantwoorden
Pagina 4 / 5
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?