Meldingen
Alles wissen

Mout!!!


Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedemorgen allemaal,
Vraagje kan je van alle mouten whiskey stoken of moet je whiskeymout gebruiken zag ook caramelmout staan vandaar mijn vraag

Beantwoorden
10 reacties
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook goedemorgen,

volgens mij kun je van alle mout Whisky stoken

ook van Mais en andere granen

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt, van alle mouten kan dat. De whisky mouten voegen meestal een turf en rooksmaak toe. Je kunt dus eea naar smaak mixen.

Er staat bij mij nu een mash te gisten met 5 verschillende mouten waaronder whisky mout maar ook ale mout en wat verschillende cara mouten.

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Oke ben benieuwd naar je resultaat bedankt voor de tip, ik ga zeker nog caramelmout proberen gemixed met whiskeymout ????

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een kleine hoeveelheid chocomout geeft ook een mooi resultaat. Toffeemout heb ik nog nergens kunnen vinden maar kom ik ook in recepten tegen.

 

Hoe ga je maischen en welke gist ga je gebruiken?

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

volgens mij wat ik gezien heb is mout al zoet van zichzelf door het proces en in deze gist zit ook een soort Amylaze enzym dat zetmeel in suikers omzet

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb nu een mash staan van mais, bruine basterdsuiker en een mash van whiskeymout met bovenstaande gist ze borrelen allemaal flink dus verwacht er veel van

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bij de maismash heb ik wel gewone droge gist gebruikt met amylase enzym gaat ook goed

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en bij de basterdsuiker rum gist toegevoegd

Beantwoorden
Berichten: 29
Topic starter
(@diemsemoonschiner)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met beide gisten hoef je inderdaad niet te maischen. 

Succes met het stoken.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?