Goedemorgen allemaal,
Vraagje kan je van alle mouten whiskey stoken of moet je whiskeymout gebruiken zag ook caramelmout staan vandaar mijn vraag
Ook goedemorgen,
volgens mij kun je van alle mout Whisky stoken
ook van Mais en andere granen
Klopt, van alle mouten kan dat. De whisky mouten voegen meestal een turf en rooksmaak toe. Je kunt dus eea naar smaak mixen.
Er staat bij mij nu een mash te gisten met 5 verschillende mouten waaronder whisky mout maar ook ale mout en wat verschillende cara mouten.
Oke ben benieuwd naar je resultaat bedankt voor de tip, ik ga zeker nog caramelmout proberen gemixed met whiskeymout ????
Een kleine hoeveelheid chocomout geeft ook een mooi resultaat. Toffeemout heb ik nog nergens kunnen vinden maar kom ik ook in recepten tegen.
Hoe ga je maischen en welke gist ga je gebruiken?
volgens mij wat ik gezien heb is mout al zoet van zichzelf door het proces en in deze gist zit ook een soort Amylaze enzym dat zetmeel in suikers omzet
Heb nu een mash staan van mais, bruine basterdsuiker en een mash van whiskeymout met bovenstaande gist ze borrelen allemaal flink dus verwacht er veel van
Bij de maismash heb ik wel gewone droge gist gebruikt met amylase enzym gaat ook goed
en bij de basterdsuiker rum gist toegevoegd
Met beide gisten hoef je inderdaad niet te maischen.
Succes met het stoken.