Beste stokers,
Ik wil getrokken fruit gaan verstoken nu ga ik ook mijn eigen installatie bouwen en heb ik verschillende ideeën op gedaan op het internet en youtube. Nu kom ik zoveel tegen waardoor ik de bomen door het bos niet meer zie en waarschijnlijk kunnen jullie mij helpen. Een andere forum gebruiker heeft mij gezegd dat ik misschien een installatie moet hebben zonder kolom. Ik vond het fijn dat ze wat zeiden daarmee ben ik verder gaan zoeken maar ik kom er niet echt uit. Een van jullie die mij hierin kan bijstaan?
ik zal hieronder een paar foto’s sturen wat ik zoal ben tegen gekomen
Bas
Ik stook met eigenbouw , charantaise en thuis met een semi charantaise uit zelfbouw , alquitara en soms ook met een oude potstill fruit dranken/ eau de vie / brandy .
Voor ultieme fruit smaak overbrengen is de charantaise het beste wat er is .
Maar ook potstill is mits juist gebruikt perfect om een prima drank te maken .
Voorbeeld
Hi
Welkom Bas.
Volgens mijn adagium "keep it simple" kan je best beginnen met een eenvoudige suikerwash.
Gewoon 3kg suiker vergisten met water, bakkersgist en een of andere voeding in de vorm van gekookt fruit. Welk fruit je ook goedkoop kan vinden. (appelen, peren .....) probeer echter sterk schuimend fruit zoals appelsienen te vermijden
Schaf je een dobber aan en meet de SG voor de vergisting.
Waterslot kan je kopen of zelf maken.
Het allermoeilijkste voor een beginneling bij het maken van een wash is GEDULD hebben en niet te snel willen stoken. 🙂
Oh en start aub niet met turbogisten en zo van die dingen.
Over de ketel kan ik moeilijk iets zinnigs zeggen aangezien het afhankelijk is van je budget, de ruimte die je hebt, het eindproduct dat je beoogt, en de veriesten ivm veelzijdigheid die je zou hebben.
Eenmaal je op gang bent zal je langzaam een beter beeld krijgen van hetgeen je wenst te doen.
Als ik zeg ketel van 20l dan bedoel ik van MAXIMUM 20l