Meldingen
Alles wissen

Ontpitten van steenvruchten

Pagina 2 / 3

Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

op de gevulde koek hoort een amandel te zitten en in spijs .
zoete amandelen zouden 3,5 mg ongeveer bevatten tegenover 9,5 de bittere . Maar hangt ook af van grote van de amandel .
Abrikoos geld zelfde voor als amandel .
De amaretto wordt tegenwoordig ook met amandel en hazelnoot gemaakt . .
Volgens het oude recept zou je na 2 en half liter sterven aan cyanide . Maar dan moet je het wel ineen keer opdrinken .
Maar er waren kleine distilleerderij die de amandel likeur bitterder maakte en dus flink trokken op grotere hoeveelheid amandelen met erg zieke drinkers als gevolg . Dus dat werd in begin 70er jaren al aan gepakt ..

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Cyanide test
in test buisje 50cc vloeistof.
Toevoegen
1 mililiter ammonium sulfaat .
laat het verdampen tot het bijna droge stof is .
Voeg roeren 10 mil gedistilleerd water toe na afkoelen.
flink schudden of doorroeren .
laat dit bezinken . .
filter .
Neem ijzerchloride oplossen en voeg wat toe .
je krijgt nu een rood tot dieprode kleur al na gelang hoeveelheid aanwezige cyanide.
Werk met ventilatie en PBM 's

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1277
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank.

Bij PBM's denk je aan condooms en aspirientjes, neem ik aan. πŸ˜‰

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1277
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oh ja: voeg je de ijzerchloride-oplossing toe aan het gefiltreerde bezinksel of aan de doorgelopen vloeistof?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Persoonlijke Beschermings Middelen ..
zijn o.a. Handschoenen , gezicht scherm of veiligheids bril , mondkapjes , veiligheids schoenen , gehoorbeschermers enz .
Al na gelang werkzaamheden toepassen .
Voor de testjes met chemicaliΓ«n zijn bescherming van ogen , handschoenen en ventilatie zeker belangrijk . IJzerchloride is niet zo een fijn stofje om mee te werken .

VCA ??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ijzerchloride oplossing voeg je toe als laatste aan het filtraat.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

p.s. kees , het werkt makkelijker met iets grotere begin volumes omdat eind filtraat klein is .
en geteste materiaal weggooien !

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hoe vaak hoor je dat thuisstokers overlijden door het drinken van eigengestookte.ik maak mij drukker om het comercieel spul.ik denk dat daat veel meer gif in zit dan de drank die wij zelf stoken.mensen die overlijden aan zelfgestookte zijn dood gegaan door de rotzooi die er bij gegooit is om meer volume te krijgen,dat is ook drank die ilegaal verkocht word.niet de drank die voor eigen consumptie bedoeld is.en onder alcohol doden vallen ook mensen die bezopen in de winter in de berm dood vriezen.van mijn eigen drank heb ik s’morgens geen hoofdpijn,maar van die gekochte die ik krijg op een feestje van de meeste wel.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1277
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry Robbert, ik was wat melig. Heb 45 jaar geleden nog wel eens met een zuurkast gewerkt, dus ik snapte je wel.

Dat zal nog tegenvallen, denk ik, 50 of 100 ml indampen. En rvs is natuurlijk niet geschikt.

En weggooien? Wij mochten dat vroeger alleen in speciale verzamelbakken, maar ik denk dat een klein incidenteel monster in het riool voldoende verdund zal worden.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik denk dat een fles wijn in gootsteen legen net zoveel zooi in riool brengt . ??

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

https://istillblog.com/2020/03/23/notification-to-the-craft-distilling-industry/

De discussie laait weer op. Althans, het wordt weer opgepakt. Bangmakerij ? Ik had niet zo'n behoefte te reageren op Odin's blog. En aangezien het toch wat stil Β is op SF haal ik nog wat oude koeien uit de sloot.

groeten Catnip

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@catnip dan maar weer ouderwets als 200 j geleden werd voorgeschreven .
Zo oud is dat nieuws al .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10016
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@catnip dan toch maar terug naar 200jaar oude principe . Het is ook oud nieuws .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1277
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor contact met voedsel staat de EU koper toe, MITS VOLLEDIG VERTIND!

Maar het stukje van Odin is wat oppervlakkig. Het blijkt dat ethylcarbamaat inderdaad ontstaat uit cyanide(houdende stoffen) en ethanol via koper en licht. Maar wat ook blijkt bij metingen tijdens destillatie, is, dat ethylcarbamaat voor het grootste deel achterblijft in de spoeling of meekomt met de naloop en weinig mee overkomt in het destillaat. Wel kan er cyanide meekomen of ethylcarbamaat gevormd worden in het dalende pad van de installatie (de koeler) als dat koper bevat. Eenvoudig herdestilleren zou dan alsnog het EC met de spoeling verwijderen.

Een koperen ketel met idem kolom en dan een rvs koeler zouden dan zowel het voordeel van koper als dat van een kopervrij dalend pad hebben.

https://www.researchgate.net/publication/236235053_Ethyl_carbamate_kinetics_in_double_distillation_of_sugar_cane_spirit

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jib.48

Sinds ik dat weet, maak ik me niet meer zo druk om pitten van steenvruchten of andere bronnen van EC. Ik laat de ruwstook gewoon een week of zo in een blanke fles in de zon staan, zodat de vorming wel zo'n beetje gedaan is. Dan rustig fijnstoken en vroeg aan de naloop beginnen.

Komt bij dat ik bij mijn koperen ketels een rvs koeler heb. Hoogstens een stukje brug van koper ertussen.

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Robbert, ik vond het wel noodig de belangrijkheid van het vertinnen te doen opzoeken want het was iets waar ik nog niet eerder bij stil stond. Vertinnen, was zou dat voor nut hebben bij een koperen stookketel? En we kunnen inmiddels al de nodige maatregelen treffen tegen ethylcarbamaat, toch?Β 

Groeten Catnip

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?