Ik heb gisteren mijn granen gemaiched met een sousvide.
haver, gemoute gerst en rogge.
Op elke kilo graan 3,2 water toegevoegd.
In de sealzakken verdelen en dicht sealen (deels vacuumzuigen)
45 graden (60 minuten)
55 graden (40 minuten). Dit was echter de bedoeling maar ik moest weg met de vrouw. Kwamen echter ruim 2 uur later terug.
dat is het ideale aan een sousvide. Die kun je op een constante temperatuur laten staan.
daarna verder gegaan met
67 graden (70 minuten)en als laatste stap 72 graden (20 minuten)
Brand niet aan en de temperatuur is constant.
Sg 1060
een deel eraf gehaald en toevoegd aan mijn zelfgemaakte gist.
volgende keer ga ik iets nauwkeuriger werken met loggen.
met dank aan Robert voor zijn kennis en kunde
Grappig idee, maakt het niet uit dat je niet kan roeren dan? Ik doe iets dergelijks met een sous-vide staaf. Dat koekt op den duur wel een beetje aan op de gloeispiraal omdat het direct in de maisch staat, maar werkt verder prima tot nu toe.