Meldingen
Alles wissen

Water in alcohol of andersom ?

Pagina 1 / 4

gompie
Berichten: 991
Topic starter
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb nu al diverse keren op Russische websites gelezen dat als een beginneling bij het verdunnen van de alcohol "water in de alcohol" doet i.p.v. "alcohol in het water" dat ze uit hun dak gaan, absoluut not done dus.

Weet iemand iets af van dit gegeven ?, het heeft iets te maken met een chemische reactie...

Beantwoorden
46 reacties
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij het verdunnen van een sterk zuur of loog is dit heel belangrijk. Bij alcohol kan ik het me niet zo goed voorstellen.

 

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De kans dat je drank troebel word is dan minder.

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga dit zeker eens proberen !

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi altijd water in de alcohol.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Weer wat geleerd

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
Topic starter
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb het een beetje verder uitgezocht:

Als je water in alcohol giet, krijg je de volgende reactie:
CH3CH2O- + H2O → CH3CH2OH + OH- waarbij je ziet dat water als zuur reageert door het afstaan van een H+.
De ionen OH vormen een onstabiel peroxide en H +, OH- en CH2-koolzuur en vormt daarbij azijn tot ketonen.
De eenvoudigste keton-verbinding is aceton.

Mijn vraag is eigenlijk waarom de russen hier zo fel over zijn...

Iemand verstand van chemie ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het troebel worden komt,door of olie of themp.veschil water drank,of te veel verdunt,of slecht water met veel kalk.als ik water bij de alcohol gooi blijft die mooi helder en is beter de alc.te meten.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het gaat bij de russen om wodka en kraan/regen/rivier water. Oliën en zuren spelen hier geen rol maar de opgeloste mineralen in het water. Mineralen lossen wel op in water en niet in alcohol.

Als je gaat verdunnen en het water bij de hoog % alcohol doet komt het mineraal rijk water in de alcohol. de mineralen slaan neer.

Doe je het andersom. Dan verdun je dus het water met alcohol. Dan blijven de mineralen in het water opgelost.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

In Roemenie gebruiken we water uit de put,waar ik kom zit er veel kalk in het water,maar op ander plaatsen ijzer,en nitriet zijn veel buiten wc’,en aan huis veel vee ,dus de ontlasting van dieren en wc kunnen in je putwater terecht komen,het kraanwater is ook van slechte kwalitijd.dus gebruiken we daar bronwater.ik denk dat in Rusland het water niet veel beter is,hier in Limburg hebben we goed drinkwater,is geen gezuiverd rivier water,dus ik heb hier geen problemen,ik laat het water wel op de zelfde temph.komen als de alc.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik ben veel in rusland geweest met de truck en ooit geweten :wij vroegen water bij het eten en kregen een karaf water later vroegen we er nog een omdat het goed smaakte en ik ging kijken waarom die naar buiten ging en die haalde het water gewoon uit een riviertje !!! dit was ergens begin '90

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

juist ook nog mijn vers gebrande vodca aangelengd met water en geen probleem ! water staat wel enkele dagen in dezelfde kamer waar ik stook dus zelfde temp.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben in de Oekraine en Baltische Staten geweest maar volgens mij zuiveren ze kraanwater niet of heel slecht. Elke kraan had destijds een een eigen filter wat weer zo weinig werd vervangen dat je er nog niet uit kon drinken. Was ook ergens in de jaren 90. 

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb deze middag mijn pastis van 90° gelengd met water tot 47° en deze is troebel gekomen , niet blind geslagen zoals je water zou toevoegen in je glas.

Ik heb gemengd met flessen water , zou dit nog uitklaren ? moet wel nog de kruiden uit filteren.

Is de eerste keer dat ik dit meemaak , gebruik anders kraanwater

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

blindslaan kan komen door stolen van etherische oliën toevoegen van wat alcohol wordt het weer helder .
Is dit niet het geval dan komt het meestal door hardheid van het toegevoegde water.
in hard water zitten zouten die in water oplossen . o.a. Calcium en Magnesiumzouten .
Als we alcohol mengen met hard water kunnen deze neerslaan als Calcium , magnesiumsulfaat en – Bicarbonaat. deze zijn niet langer oplosbaar en blijven als grijze waas zweven en is vaak erg lastig uit te filteren .
Je kunt proberen met papier filter een aantal keren doorgieten .
Lukt dit niet kun je een klaringsmiddel als vislijm , eiwit of magere melk gebruiken . Na enkele dagen is de likeur helden en kun je het van de bezinksel afhevelen of het filteren

Beantwoorden
Pagina 1 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?