Meldingen
Alles wissen

Alfa amylase moeilijk verkrijgbaar?


Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben op zoek naar de still spirits high temperature amylase maar die lijkt overal uitverkocht.
Weet iemand een goed alternatief?

Dit soort amylase:
https://www.unibrew-nederland.nl/alfa-amylase-100-ml-1609.html
lijkt vooral geschikt voor wijnen en geen idee hoeveel je dan nodig hebt om een paar kg graan om te zetten.

De poedervorm kan ik nergens meer vinden weet iemand nog een adres waar het op voorraad is?

Beantwoorden
10 reacties
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alfa en beta amylase kun je heel simpel vinden door een mout met actief enzym te gebruiken. Ook diverse beneficiaire coenzymen zijn dan ook meteen aanwezig .
Je kunt ook zelf een deel graan mouten .
Wanneer je min 1 op 10 diastatisch mout toevoegt heb je die zakjes niet nodig

Ook kun je ongepasteuriseerde honing gebruiken daarin zitten ook zowel alfa en beta .

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hier mischien?

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zoek in de stookwinkel

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Stookwinkel is ook uitverkocht, bio-brouwmaat ook.
Het recept dat ik wil gebruiken heeft 80% ongemoute granen en dan kan dat beetje mout wel wat hulp gebruiken.
Tarwe- en roggemout komen dan waarschijnlijk net te kort.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je een goede kwaliteit granen hebt en 20% Roggemout met actief enzym gebruikt en eventueel mineralen voeding voor enzym heb je geen commerciële kunstmatige zakjes enzym nodig .gebruik een passende maisch methode en zorg altijd voor een het juiste PH

(Je kunt ook zelf eerst het graan mouten !)

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is bij de groothandel niet te krijgem, net als de Whisky gist van Still Spirits, bijna alles op 🙁

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het is bij de groothandel niet te krijgem, net als de Whisky gist van Still Spirits, bijna alles op ?

<a href="#106787" class="d4p-bbt-quote-link"
rel="nofollow">Quote

Ik had al zo'n vermoeden, nergens te krijgen ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik weet niet wie het leverd aan particulieren momenteel maar neem je wat "viking enzyme malt"
En je kunt niet fout gaan .

Met een goed mout zijn al dat soort enzym zakjes overbodig en je heb alle enzymen aanwezig

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je een goede kwaliteit granen hebt en 20% Roggemout met actief enzym gebruikt en eventueel mineralen voeding voor enzym heb je geen commerciële kunstmatige zakjes enzym nodig .gebruik een passende maisch methode en zorg altijd voor een het juiste PH

(Je kunt ook zelf eerst het graan mouten !)

Het lukt weer om een bricht te plaatsen! Ik kwam er gewoon niet in of het was traag en ik ongeduldig.

20% mout vind ik te laag om te probern maischen. Misschien lukt het wel maar ik vind met diastasemout 30% wel de ondergrens en met de combi tarwe-/rogge-mout 30-40%.

Zelf mouten is niet nodig, ik heb mout genoeg liggen.
De granen die ik hervoor zou gebruiken zijn vlokken, dat gaat niemand lukken om die te nouten.

Mout toevoegen wil ik niet, dat is niet het recept en het resultaat van dat recept bevalt me. Gewoon even wachten tot het weer te krijgen is dus.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ondergrens ligt op 10% voor diastatisch mout graan verhouding .
Met de modern gemodificeerde granen die daarom meer zetmeel bevatten is 20 % wel aan te bevelen .
Het is inderdaat zo dat wanneer Ph niet goed is of te weinig mineralen aanwezig dat je meer diastatisch mout moet gebruiken omdat je enzymen gewoon niet goed kunnen werken .
Vaak is gebrek aan mineraal en te hoog of te laag PH oorzaak van geen goede enzym werking.
Gebruik je alfa uit een zakje mis je de beta en de coenzymen zal je een lagere omzetting hebben .

Enzymen uit zakjes zijn beneficiair als je hoeveelheid mout tekort komt of mout en granen van lagere kwaliteit Zijn maar een goed actief mout bevat meerdere enzymen en coenzymen wat je tekort schiet bij enkelvoudige commerciële enzym zakjes .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?