Meldingen
Alles wissen

TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!

Pagina 3 / 12

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vreselijk mooi. Echt. Maar kan hij op tegen de  t500 en/of zeker de Grainfather.  Vraag het me gewoon af.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan heb ik het over mensen die gewoon 100% rendement willen hebben. Zoals ik. Dit is het neusje van de zalm. Ik had hem 6 jaar geleden zo gekocht.

Nu ben ik lui geworden. Gewoon stekker in de Grainfather en gaan.

Maar geen ketelmuziek meer. Dat is dan wel weer jammer. Doe je het zoals Chris, dan is dit je ding.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Grainfather en t 500 kunnen hier niet tegenop Lummel .
zeker niet als je beetje vaardigheid hebt en basis kennis hebt opgedaan .
Wil je op aroma en smaak stoken daar is dit ding perfect voor ,
Qua Levensduur Dit gaat een levenlang mee en nog wel een generatie . Geen elektronische onderdelen die defect gaan of out dated raken .
Je moet echt gek doen wil dit stuk gaan .
simpel mee te werken qua temperature regeling ook omdat koper beter warmte geleiding heeft.
met normale vaardigheid in stoken werk je er net zo snel mee .
Altijd overzichtelijk .
En het verhaal van 96 % stoken met Andere ketels .
96% alcohol maken is maar een klein percentage van het dranken maken waarbij dat nodig is .
Tenzij voor alcohol essence roerders.
wil je toch hoog percentage kun je met beetje tweaken ook met dit apparaat prima die percentages pakken .
ook hier geld beetje basis kennis en wat oefening.

Als de machines als grainfather en t500 beter waren zouden ze toch de koperen alambieks , Alquitara
, whiskey still , coffey still , potstills , alambiek charantais in kleine en zeer groot toch ervoor vervangen hebben .
De gigantische koperen uien worden vandaag de dag op specificatie nieuw gemaakt voor de distilleerderijen.

Alquitara tegenover t500
Is zelfde als een professionele koffie machine tegenover een senseo .
T maakt allebei iets smakelijks maar de alquitara wint absoluut in smaak .

(Ambachtelijk tegenover mengen en roeren )

, ,

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2693
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dit is zo'n still met een omhoog lopende brug. Vind ik heel interessant en heb ik al veel over gelezen, en is leuk wat voor ideeën daar allemaal over gaan. 

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi, 

En wanneer je een T500 met koperen helm + vermogensmeter vergelijkt met een Alquitara ketel? Komt de T500 al iets meer in de buurt?

Ik wil eigenlijk de overstap maken van mijn 12 liter kolom keteltje met als voornaamste redenen: gemak in stoken en schoonmaken. En meer liters. Zo’n Alquitara ketel is dan qua liters helemaal top, alleen is een T500 (denk ik) heel gebruiksvriendelijk. Keuzes, keuzes..

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zelf gebruik een Grainfather met helm, en "één" 100% koper. Om eerlijk te zijn, hoog percentage, op een makkelijke manier, "de Grainfather".  Smaak, en kwaliteit, wint het 100% koper altijd. Ga je veel smaakstoken, gaat de T500 waarschijnlijk tegenvallen, omdat je de 12 Liter al gewend bent.  

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

T500 is leuk gadget maar zal zoals William al zegt zal tegenvallen wanneer je het naast de Alquitara zet .
Alleen een koper helm veranderd te weinig aan de ook noodzakelijke flow .
ook temperatuur regelen met vermogensregelaar is wel een beetje compensatie maar je zit met een cilindrisch RVS deel dat dan overgaat op konisch koper de warmte geleiding en verdeling is dus niet optimaal wat ook weer invloed heeft op flow en alcohol smaak verzadiging en fragmentatie.

de alquitara is in opbouw identiek aan de professionele ketels en presteert daar ook naar.
Zeker betreft smaak .

T500 zijn kunstje is snel hoog alcohol percentage maar dat hoge percentage stoken is maar een klein deel van het likeur maken of je moet alleen essence willen roeren in alcohol .

( maar er zijn vast ook meerdere hier op de site die de ervaring hebben en de trucjes kennen om ook met een alquitara de hoge percentages te halen .
Met klein beetje ervaring en klein beetje kennis kun je gewoon alles maken met een goed regelbare brander en een alquitara. )

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank voor deze zeer nuttige info! Jullie brengen mij nu serieus aan het twijfelen.

Er is nog één belangrijke vraag die ik op dit moment heb: ik vind het een crime om bij  de koperen kolom de brug te reinigen. Het kan aan mij liggen, maar ik moet er met ragers doorheen zodat ik voor mijn gevoel geen risico heb om koperoxide in mijn stook te krijgen. En dat ding heeft een onmogelijke vorm om dit makkelijk te kunnen doen dus daar wil ik eigenlijk vanaf. 

Mijn vraag is dus ook; hoe zit dat met een Alquitara ketel? Want volgens mij kun je daar helemaal niet bij komen? 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2693
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Koen777, mij is geleerd een beetje schoonmaak azijn met water op te koken in je ketel,  dan naspoelen met water. 

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi Murmillo, 

dat heb ik ook gedaan alleen wanneer ik er dan een witte doek doorheen trek kwam er nog flink wat aanslag mee. Dat is nu weg, wellicht is het ooit ontstaan omdat ik een keer vergeten ben de brug goed te drogen. Feit blijft wel dat ik graag dingen zeker wil weten, vertrouwen is goed, controle is beter;)

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

je kunt kurk in uitstroom en wat azijn erin zetten .
Ook kun je wanneer droog is kersen pitten erdoor heen schudden of gruis van walnoot doppen .
dat schuurt maar tast koper niet aan .

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geniaal, echt een goede tip! Dank!

- gaat morgen naar groenteboer - 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2693
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zeker waar! Volg Robbert zijn tips maar. Voor mij volstaat nog steeds puur azijn opkoken, kost nog steeds. Enkele minuten en mn ketel is klaar.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ondertussen: Aquitara Spaans model 30 liter ketel.
Vaste prijs, 500,00.

Afhalen in Deventer. Precies zoals hij hier ,bovenaan topic, op de foto staat. Met thermometer en kogelkraan. Geen verdere accessoires.

Mannen , maak die Jan gelukkig, en verlos hem van dit prachtexemplaar. 

Beantwoorden
Pagina 3 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?