Forum antwoorden aangemaakt
RE: Sleedoorn likeur . @robbert Ha Robbert ik bedoel ook dat je de sleepruimen na het macerern uit de likeur haalt een week in de cider zetten.Die likeur maak ik al een heel aantal jaren, het geintje om na het uitfilteren d... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Ervaringen met Mais voor dieren? @nolletje Suikermais is een variant mais die is gekweekt voor de verse consumptie (dus o.a. voor het maiskolven kluiven), gedroogd zul je het nauwelijks vinden (behalve dan als zaaigoed). Het ziet er ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Sleedoorn likeur . @robbert Dit weekend toevallig de eerste batch door de filter gehaald en gebotteld. Ik had mijn sleepruimen zodra ze rijp waren al geoogst (en wat ik heb laten hangen is inmiddels al door de vogels ge... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Bramen eau de vie De bramen Eu de Vie dit weekend op "drinksterkte" gebracht en hij staat nu te rijpen.Na de 1e stook 2 weken met bramen laten staan, toen voor de 2e keer gestookt en weer een week met bramen erin laten... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: After Eight Heb het recept dit weekend afgemaakt, de boel staat nu te rijpen. 1 glaasje geprobeerd en het is nu al erg lekker, benieuwd hoe het over een aantal maanden na goed rijpen smaakt.Ik had met de cacao ee... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Bramen eau de vie @ndre Heb de 1e stook staat nu een paar dagen met een vrachtje bramen erin. Weet nu zeker dat ik de 2e stook ook een tijdje met bramen ga weg zetten, alleen al voor de prachtige paarse kleur. Smaak is... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: After Eight @cees aha, duidelijk! Dank voor de info.Ik ga hem snel maken. Ik laat horen hoe het ging & hoe het smaakt. |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
RE: After Eight @cees Ik ben de boel aan het klaar zetten voor dit recept en vraag me nu iets af.Je gaat dus 250 ml 70-80% inzetten met pepermunt en 250 ml met cacao. Dit ga je vervolgens weer destilleren? Heeft d... |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
RE: After Eight @cees Dit is een leuk recept, dat ga ik eens proberen voor de kerst, denk dat dat er na het kerstdiner wel in gaat 😀 |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
RE: Bramen eau de vie @ndre Praktische vraag: "drijft" die zak dan gewoon in je ketel? |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Bramen eau de vie @ndre ik ga de boel sowieso 2* stoken. Ik had het idee om tussen de 2 stoken in nog een keer bramen te macereren uit een topic hier waar dat met kersen werd gedaan om de smaak van de kirsch te verster... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Bramen eau de vie @rumo Nee, was niet van plan het fruit mee te stoken, alleen al omdat ik geen kookzak heb |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen @murmillo een koperen alambiek. Nog relatief klein, gewoon om rustig te beginnen, wie weet bouw ik zelf op termijn een grotere. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
Bramen eau de vie Ha, ik ben op zoek naar wat tips.Ik ga dit weekend een batch bramenwijn verstoken en wil een eau-de-vie maken.Mijn idee is als volgt: Aan de 1e stook weer een hoeveelheid "verse" bramen uit de vriezer... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
Turbo gist: blijft melkachtig wit Een vraagje: Ik heb een batch ingezet met suiker en turbogist (alcotec turbo yeast pure 48), deze is netjes uit gegist, de gist is mooi uitgezakt dus alles O.K. Maar: de boel ziet eruit als een soort ... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |